• Véraláfutás szerű bevérzések a karon

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő! Édesanyám műbillentyűvel és pacemakerrel él már évtizedek óta, közel 50 éve szed Syncumart. 4 hetente járunk vérvételre. Legutóbbi (április 21.) eredménye az évek óta megszokott érték körül mozog: Prothrombin 31,000%, INR 2,150 Jelenleg 1,5 és 2 tabletta Syncumar Mite 1 mg gyógyszert szed naponta váltakozva. Néhány hete észlelte az egyik karján, hogy véraláfutás-szerű bevérzések jelentek meg. Ezek élénk piros színűek, kb. fél körömnyi vagy kisebb foltok. Két hete ugyanezek a tünetek jelentkeztek a másik karján is. Nem tudom mit jelent ez, van-e valami teendőnk vagy csupán egy "természetes" velejárója a szív-és érrendszeri alapbetegségnek ebben az életkorban. Válaszát előre is nagyon köszönöm! Üdvözlettel, dr. Mitykó Judit

        Dr. Molnár Dóra válasza a bőr alatti bevérzés témában

        Kedves Kérdező! Az ilyen jellegű bevérzés bár előfordulhat, különösen megerőltető tevékenység után (dagasztás, kerti munka), de nem szokványos. Következő labor vizsgálat során nem csak az INR-t kellene ellenőrizni, hanem vérkép (különösen érdekes a trombocita szám), LDH, CRP, máj és vesefunkció kontroll is kellene. Ha esetleg egyéb panasz is van, akkor mindenképpen kardiológiai kontroll szükséges műbillentyű funkció ellenőrzésére. INR célérérték billentyű típustól függően is magasabb szokott lenni, ha csak a pitvarfibrilláció az oka a vérrögösödés gátlásnak, akkor ez megfelelő érték. Üdvözlettel: Dr. Molnár Dóra


        Kérdés: 2020. május 07., 09:06; Megválaszolva: 2020. május 07., 09:37

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Hüvelygomba és fogamzásgátló
        Online konzultáció
        Milyen az online konzultáció megítélése itthon? Bíznak benne az emberek?
        Allergiás?
        Nem az orrunk az egyetlen testrész, amely allergia esetén érintett lehet.