• Szorít a mellkasom és szédülök. Mi lehet ez?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Jónapot! A panaszom a következő: Egy kisebb sétától szorít a mellkasom és nagyon elfáradok. Mivel régebben focizni akartam, ezért előtte sport orvosnak látnia kellett. Ugye a futópadon picit megmozgattak, és 5 perc után azt vették észre magamon, hogy légszomjam van, nagyon szorít a mellkasom, remeg a lábam-kezem, hideg verejték, (hozzáteszem 50 kg vagyok, nem vagyok molett) a szívdobogásom már a fülembe éreztem, lüktetet a fejem és nagyon gyorsnak éreztem a szívemet. A sportorvos meglepően rám nézett, és mondta, hogy nem focizhatok, mert 180 a pulzusom, és ilyen kevés idő alatt felment. Általában 100 a pulzusom, tökre elvagyok vele. Mindennap érzem, hogy többet dobban a szívem, mint ahogy kéne. Ha nehezebb dolgot emelek, szintén ez a helyzet. Nem élek stresszes körülmények között, minden happy, csak ez amit úgy zavar, de csak akkor foglalkozom vele, mikor nagyon felkelti a figyelmem. Új taktikám, ha rám jön a “roham”, akkor bent tartom a levegőt. Köszönöm válaszát doktornő, további gyönyörű napot kívánok magának!

        Dr. Molnár Dóra válasza a terhelésre kifáradás, gyors pulzus emelkedés, mellkasi fájdalom témában

        Kedves Kérdező! A panaszok alapján úgy gondolom, hogy egy gyermekkardiológiai vizsgálatra lenne szükség. Ez nem fájdalmas, szív ultrahang, 24 órás EKG monitorozás és esetleg egy újabb terheléses EKG elvégzése után lehetne megmondani, hogy van-e szívprobléma. Mindezek előtt szükséges vérvétel is, többek között vérszegénység, pajzsmirigy betegség is állhat ilyen panaszok hátterében. Ne ijedjen meg a betegségek említése miatt , nem biztos, hogy van, de ki kell zárni. Szüleinek mutassa meg ezt a választ, vagy esetleg az iskolaorvosnak. Én is csodálatos napot, szép tavaszt kívánok :) Üdvözlettel: Dr. Molnár Dóra


        Kérdés: 2020. március 09., 15:54; Megválaszolva: 2020. március 12., 22:59

      • Kérdések és válaszok a témakörben: