• Elektrofiziológiai vizsgálat

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves doktornő! Körülbelül fél éve EKG csináltak. Akkor derült ki, hogy minden harmadik szívverés kimarad. Kardiológus csinált szivultrahangot, ami rendben volt. Utána voltam szívkatéterezésen, ott sem találtak semmit. Kaptam gyógyszereket concort és rytmonormot. Kontroll vizsgálaton felrakták a 24 órás EKG. Ekkor már minden 5.szivverés maradt ki. Most elektrofiziológiai vizsgálatot terveznek. Nagyon félek, nem tudom bemerjem e vállalni. Szeretném megkérdezni, hogy befolyásolja e a későbbiekben az életemet a szivritmuszavar. Válaszát köszönöm szépen.

        Dr. Molnár Dóra válasza a elektrofiziológiai vizsgálat témában

        Kedves Kérdező! A ritmuszavar ronthatja hosszú távon a szív funkciót, ezért érdemes a ritmusos szívműködésre törekedni vagy gyógyszerrel, vagy egyéb eljárással. Maga az elektrofiziológiai vizsgálat kis kockázatú, az információ birtokában könnyebb a további teendőkről dönteni, amit a kezelőorvos meg fog Önnel beszélni. Jobbulást kívánok! Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra


        Dr. Molnár Dóra
        Kardiológus, belgyógyász Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Molnár Dóra

        Kérdés: 2020. február 04., 19:28; Megválaszolva: 2020. február 09., 17:03

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Március 20-án péntek éjjel a feleségemmel lefekvéshez készültünk éjjel fél 2 magasságában és egyik pillanatról a másikra elkezdtem furcsán érezni magam és nem túl erős de zavaró szívfájdalmat tapasztaltam és kicsit szédültem. Emiatt...
        Tisztelt Doktornő! Tegnap voltam kardiológiai vizsgálaton, és szívultrahangot is csináltak, és abban szeretném a segítségét kérni, hogy ezek az értékek alapján kell-e aggódni, vagy esetleg valamilyen betegségre utalnak-e. Aortagyök:30...
        Tisztelt Doktornő! Március 2-án jártam Önnél a Róbert Kórházban, szívnagyobbodás diagnosztizálása miatt. Az elvégzett vizsgálatok után (EKG, szív UH, nyaki UH) Coverex kombi szedését írta elő, napi fél tablettát. Évek óta szedek...
        T. Doktornő! Mellékelt leletem milyen súlyosságú, ennek alapján szükséges lehet coronagraphia vizsgálat? Szeretném elkerülni... Pajzsmirigy alulműködés jelenkezésével egyidőben a koleszterinem is magas lett néhány éve, de magas Crp miatt...
        Rendben van az Ekg-m?Előlre is köszönöm.HR:81 MIN.RR:742 MS QRS:106MS QT/QTc:390/453ms. P/PQ(PR):156/200 MS. P/QRS/T:26/47/64. Mérés. I:P+ 88-Q-60 R 653 T+99 ST-0,01 STs-4.ll P+ 95-Q-69 R780 T+226 ST 0,02 STs 1.lll R 274 T+136 ST:0,03 STs-1. aVR: P-91...
        Jónapot! A panaszom a következő: Egy kisebb sétától szorít a mellkasom és nagyon elfáradok. Mivel régebben focizni akartam, ezért előtte sport orvosnak látnia kellett. Ugye a futópadon picit megmozgattak, és 5 perc után azt vették észre...
        Üdvözlöm Doktornő! Azért írok Önnek, mert a legutóbbi kardiológiai vizsgálaton kicsit megijedtem, hogy nagy a baj. Ebben kérném ki az Ön véleményét, és a mostani, ill. az előző ECHO értékelését, és összehasonlítását. 2019. 05....
        Jó napot kívánok. Egy kis segítséget szeretnék kérni, elmúlt 1 hónapban furcsa tünetet észleltem magamon , nem tudom meg fogalmazni érthetően de megpróbálom. Keddi napon tetőn dolgozva meg pihentem, kicsit leültem felállva hirtelen...
        Üdvözlöm! Egy éve szedek gyógyszert mert mitralis prolapsusom van con cor cor 1.25 de ennek csak a negyedét veszem be 2 naponta mert nagyon alacsony a vérnyomásom és ha naponta veszem be akkor még jobban le viszi a háziorvosom mondta hogy így...
        22 eves srac vagyok aki szorongos es panikbeteg. Olyan 3 eve volt az elso panikrohamom focimeccs kozben. Akkor kivizsgaltak szervileg mindenhogyan(EKG, sziv Ultrahang, tüdő rontgen.. Stb. De nem talaltak semmit. Aztan jott a depresszio. Felszedtem 15 kilot...

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Vércukornaplózás
        Harc az ajakherpesz ellen
        COVID-19: hivatalos ajánlások
        Tájékoztatók az Egészségügyért Felelős Államtitkárságtól.
        Célzott molekuláris terápiák
        Számos daganattípusban áll rendelkezésre célzott terápia.