• Szív ultrahang

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt DoktorÚr/Nő! Kérem segítsen értelmezni a leletemet. Az orvos annyit mondott,hogy szívbillentyű problémám van de nem igényel kezelést. Mennyire súlyos ez az állapot? látható esetleg más eltérés amit nem említett? Vagy tényleg nem komoly? Extra ütések miatt fordultam orvoshoz. 26 éves nő vagyok. Betegségem nincs csak hypermobilitas szindromam. Az eredmény : 27 mm-Ao gyökben 17 mm-re separálódó aorta billenytű. BP:31mm. JK:9/30. Aorta asc. 27mm. Mitrálisok tükörkép mozognak. Anterior vitorlán prollapsus látható. Septum hátsófal szinkron jól mozog. Septum:6/10 mm. HF:9/11 mm. Ds:28 mm. Dd:45 mm. EF:67%. FS:37% . Parasten rövid metszetben 3 tasakos aorta billentyű. Csúcs felől norm arányú, nagyságú szívüregek, követhető septumok. Mitrális beáramlásban: E=1,14 m/sec. A=0,38 m/sec. DT:217 mm/sec. A billentyű síkja alatt jelzett regurg. Bal kamra kiáramlási sebesség: 0,87 m/sec. CW-vel: 1,06 m/sec. AI- nincs. TI-III-IV. Tricuspidalis billentyű felett mért sebesség: 1,74 m/sec. Számított pulm. Nyomás: 12+5 Hgmm. TAPSE: 26mm. A tricuspid. billenytyűnél a septalis cuspinal prollapsus. Segmentális falmozgászavar nem látható. IVC: 11mm. Vélemény: jó bal kamra syst. Funkcio, norm üregi falméretek. MPS jelzett regurggal. TPS. III-IV. Segmentalis falmozgaszavar nem látható. Válaszát előre is köszönöm !

        Dr. Molnár Dóra válasza a tricuspidális prolapsus témában

        Kedves Kérdező! A kamrák és pitvarok közti billentyűk nem zárnak rendesen. Jobb oldalon a zárási hiba miatt számottevő módon átereszt a billentyű, azt, hogy ezzel van-e, lesz-e teendő csak a lelet alapján nem tudom megmondani. Erről beszélnie kellene az Önt vizsgáló kardiológussal. Egyebekben: nem nagyobb a szíve, a szívfalak jól mozognak. Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra


        Dr. Molnár Dóra
        Kardiológus, belgyógyász Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Molnár Dóra

        Kérdés: 2019. augusztus 23., 21:41; Megválaszolva: 2019. augusztus 29., 22:44

      • Kérdések és válaszok a témakörben: