• gyógyszerszedéssel kapcsolatos tanács

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        érdeklődni szeretnék.hosszú évek óta véralvadásgátlót,napi 1 plagrelt szedek. Az elmult 2 hétben nagyfoku izületi problémáim lettek, nehezen tudok lábfájdalom miatt járni. Megröntgeneztek, meszesedést mutatott ki a röntgen.3 db kemagol injekciót kaptam, reum,atológusnál, de csak minimális mértékben javult. Olyan táplálkozáskiegészitót ejánlottak Bioboltban izületre amiben a többi összetevőn kivül a napi adagban 6 mg kurkumin van. A szerre rá van irva, hogy véralvadásgátlók szedők kérjék orvos tanácsát.Érdeklődnék hogy megpróbálhatom e szedni,nem árt-e?a többi összetevő az izületre jó,azokat lehetne.megköszönném, ha véleményezné.

        Dr. Molnár Dóra válasza a Ízületi fájdalomra gyógyszer témában

        Tisztelt Kérdező! A korábbi ismétlődő trombózisok miatt jó lenne úgynevezett trombofília vizsgálatot végeztetni, a lelet ismeretében könnyebben lehetne véleményt mondani a trombózisveszély mértékéről. Az Ön által szedett vérrögképződést gátló gyógyszer a vérlemezkék összecsapódását gátolja. Ezt a hatást fokozza a kurkumin is. A gyulladáscsökkentők, fájdalomcsillapítók is befolyásolhatják ennek gyógyszernek hatását, mellékhatásait. A Plagrelt előíró orvossal kellene konzultálni a teendőket illetően. A hatás fokozása vérzés-veszély növekedéséhez vezet. Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra


        Dr. Molnár Dóra
        Kardiológus, belgyógyász Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Molnár Dóra
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2019. március 05., 14:33; Megválaszolva: 2019. március 10., 14:36

      • Kérdések és válaszok a témakörben: