• Mitralis prolapsus

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt doktor úr/hölgy! Mitralis prolapsusom van, az orvos aki megállapította 7 éve már külföldön dolgozik. Ő akkor azt írta a papíromra, hogy endocarditis profilaxis szükséges. Ez a mai napig nem tisztázott, hogy pontosan mikor szükséges, mert van olyan orvos aki azt mondja, hogy felesleges, valaki meg állandóan írná az antibiotikumot. Szükséges - e bőrgyógyászati szikével történő anyajegyműtétnél? Valamint a fogászatban a gyökérkezelésnél? Valamint szülés esetén, beleértve a császármetszést is? Fogeltávolításnál tudom, hogy kell. Gyökér kezelésénél soha nem kaptam, de anyajegyműtétnél meg igen, pedig nem járt nagy vérzéssel. 1, 5 éve nem szedek gyógyszert. Előtte szedtem bisoprololt, de fokozatosan leálltam vele. Panaszaim szoktak lenni időnként frontoknál és stresszesebb időszakban, melyen sporttal igyekszem javítani. Válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Molnár Dóra válasza a endocarditis profilaxis témában

        Kedves Kérdező, korrekt választ a részletes szív ultrahang lelet birtokában lehet mondani. Enyhe mitrális prolapsus esetén általában véve endokarditisz profilaxis nem szükséges a jelenlegi ajánlások alapján, ha más probléma nem indokolja. Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra


        Dr. Molnár Dóra
        Kardiológus, belgyógyász Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Molnár Dóra
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2018. október 28., 08:27; Megválaszolva: 2018. november 04., 22:58

      • Kérdések és válaszok a témakörben: