24 órás EKG lelet

Tisztelt doktornő! Köszönöm a gyors válaszát. 2006-ban volt katéteres szív vizsgálat akkor jobb coronária spazmust állapítottak, meg. A Kardiológusom szerint nem vagyok koronária beteg, az EKG eltérések, és az aorta billentyű I. insuf következményes. Szerinte nitrátra nincs szükségem, aki APS-esmet kezeli ő írja fel a nitrát készítményeket. Mivel azonban most már komoly ödémásodás is előfordult (nehéz légzéssel kerestem fel a háziorvosomat, aki beutalt sürgőséggel, mert nem hallották a légvételemet, és pitvari fibrilációt állapított meg.) azért szükségem volna szakemberre. De a kardiológust nem sikerült meggyőznöm, hogy nitrátra szükségem van, azt mondta én csak hiszek benne azért hat. Terheléses EKG-t az izombetegségem miatt nem tudja elvégeztetni, és én sem szeretném, egyből katéteres szívvizsgálatot. A terhelést egyéb okok miatt sem tudja elvégezni. (hasadt Q-hullám is volt korábban) Kérdésem továbbra is az, a holter EKG-n jelentkező ST depresszió, és eleváció mivel magyarázható. Az éjszakai alvó helyzetben lévő ST eleváció és hozzátartozó brahikardia nem hagy nyugodni. Jelenleg rosszulléteimen nitrát tapasszal, nitromint spray-vel, és argininnel segítek. Nem biztos a legjobb de nem tudok senkivel se konzultálni róla.

Dr. Molnár Dóra válasza nitrát használata témában

Kedves Kérdező, a spazmus magyarázhatja az EKG eltéréseket, erre a nitrát valóban jó terápia lehet, de a Holter EKG-n látható ST eltérések a kép alapján nem súlyosak, ne aggódjon. 52/perc minimum éjszakai frekvencia teljesen normális érték, nem igényel teendőt. Van több olyan gyógyszere is, amely vízvisszatartást okoz, hozzájárulhatnak az ödémához ezek is. Jobbulást kívánok! Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológus

Kérdés: 2016. március 15., 16:34 ;Megválaszolva: 2016. március 19., 17:47
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Szívbetegség
Stressz és pitvarfibrilláció
Érfájdalom utáni émelygés...
Ingadozo vernyomas, magas pulzus, edzes...
Szívritmuseltérések
Tisztelt Doktor Nő! 18 éves sportos fiatal lány vagyok,komoly betegség nélküli,műtétem sem volt. 58 kg. Életem során pszichés jellegű...