Pitvarfibrilláció

Kedves Doktornő! 40 éves koromtól pitvarfibrillációval és magas vérnyomással küzdök. Ez utóbbi, a gyógyszer hatására rendben van. A fibrilláció először csak havi szinten kb egyszer jelentkezett, aztán egyre sűrűbben. A vérnyomáscsökkentő mellett előszőr csak 150 gr Ritmonormot szedtem, majd 3x1-et és mellé fél Concort. Ha azt akartam, hogy gyorsan múljanak a rosszullétek, alkalmanként 1-1 Xanax-ot beszedek, de nem mindig segít. Az okot mind a mai napig nem sikerült kideríteni, rendszeres vérvétel, szívultrahang, kontrasztanyagos szív Ct, mind-mind rendben van. Mostanában a rosszullétek sűrűsödnek napi több alkalommal. Most már vérhígítót is szedek. (2x110mg Pradaxa) A rosszulléteket általában reggel és este nyugalmi állapotban jönnek, de volt már napközben a munkahelyemen is. Ez a rosszullét tömeg már zavaró, bár ennyi idő után pánikba nem esek, és nincsenek szorongásaim, csak egyszerűen nehezebben végzem a napi tevékenységet. Felvetettem az abláció lehetőségét, de a kezelőorvosom szerint rosszak a végleges gyógyulási statisztikák és a jelenlegi gyógyszerezéssel biztonságban vagyok. Ezt az állapotot elég kilátástalannak éreztem, viszont elfogadtam, de a múlt héten hirtelen megemelkedett a pulzusszámom, és egy újonnan felírt gyógyszer (a nebilet) hatására csak 4 nap múlva állt vissza. Most újra kutatom a lehetőséget egy normálisabb életre. Egyszerűen belefáradtam az örökös rosszullétbe. Képtelen vagyok pihenni. Tényleg nincs lehetőség gyógyulásra, egész életemben ennyi gyógyszerre leszek utalva? Ön merre indulna a helyemben?

Dr. Molnár Dóra válasza pitvarfibrilláció témában

Kedves Kérdező, az eszközök és technikák fejlődésével javulnak az abláció eredményei, érdemes lenne elmenni egy elektrofiziológushoz a lehetőségek megbeszélésére. Többféle eredetű, és mechanizmusú pitvarfibrilláció létezik, van amelyiket jobb eredménnyel, van amelyiket kevésbé sikeresen lehet kezelni, de erről inkább a specialistát kérdezze! A legközelebbi kardiológiai központ ritmusambulanciáján kérjen időpontot konzultációra. Egyébként a fentieken kívül létezik másfajta gyógyszeres kezelés is, így ne csüggedjen, vannak még lehetőségek! Kardiológiai leleteit vigye magával! Jobbulást kívánok! Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológus

Kérdés: 2016. február 21., 20:17 ;Megválaszolva: 2016. február 23., 17:56
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Melléütés, Pitvarfibrilláció
Tisztelt Dr Molnár Dóra. Elnezest ha egy kicsit hosszú lesz a történetem de eléggé meghurcolt az élet az elmúlt időszakban. A történetem még...
A 38 éves férjem magasvérnyomásos....
Tisztelt Doktornő a férjem 38 éves. Körülbelül hat éve kezelik magasvérnyomással. Az utóbbi időkben az itthoni vérnyomásmérések alkalmával a...
Kardiologia
Pacemaker?
Tisztelt Doktornő! 68 éves, súlyos COPD-s vagyok, férfi. Nyugalmi szívfrekvenciám 50-60 között változik. Kb. 10 éve ilyen alacsony, (előtte...
pitvarfibrilláció és pajzsmirigy
Tisztelt Hölgyem! Az alábbi esetben szeretném a szakvéleményét kérni! Édesanyámat tavaly áprilisban pitvarfibrillációval/magas vérnyomással...