Szívritmuszavar és lélegzetvétel

Tisztelt Doktorno! Az lenne a kerdesem, hogy mi okozhatja azt, hogy ha nagy levegot veszek vagy asitok, kihagy a szivem egyet es egy eros utessel bepotolja? Nagyon ijeszto. Nyuglmi allapotban teljesen normalis a szivritmusom, csak a nagyobb levegovetelnel jelentkezik ez. Sohasem fordult velem elo meg ilyen, a pajzsmirigyemmel vannak gondok (kivizsgalas alatt vagyok) , a TSH-m magas. Okozhatja ez ezt a panaszt? Mit tehetnek ellene? Fogamzasgatlot szedek/szedtem (Mirabella) de epp elhagyom azt is a pajzsmirigyem miatt. Elore is koszonom valaszat!

Dr. Molnár Dóra válasza nagy szívdobbanás témában

Kedves Kérdező, a panasz hátterében extraszisztolé állhat, ami egy nem sorban érkező szívdobbanás, majd utána egy rövid szünet és helyreáll a ritmus. EKG vizsgálat indokolt, háziorvosát keresse fel. Lelet függvényében lehet dönteni a további teendőkről. Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológus

Kérdés: 2016. január 29., 15:16; Megválaszolva: 2016. január 29., 19:21
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Kihagyó szívverés
Lábszárfekély.
Vérnyomás értéke
Elektrofiziológiai vizsgálat
Szívkatéter