abláció utáni rehabilitáció ideje

Kedves Doktornő! WPW-syndromás beteg vagyok, pitvarfibrilláció, rengeteg extrasystole, PSVT-problémával. Sikeres abláció után, a műtét másnapján, azaz 10 napja engedtek ki a kórházból. A Kent-nyaláb kiégetésével sikerült hatékonyan csökkenteni a tüneteimen. A műtét után két nappal bementem dolgozni, tehát nem igazán vettem komolyan, hogy a beavatkozás után türelemmel kell lenni, és sajnos a magamfajtának ezt el kell mondani. (A kórházban erről nem kaptam tájékoztatást - talán mert evidencia.) Viszont mivel fizikailag elég gyenge vagyok, tudomásul vettem néhány nap után, hogy pihennem kell, és azóta (egy hete) kerülöm a fizikai megterhelést, naponta max. 10 percet sétálok, és még az is kimerít. Kérdésem tehát Ön felé az, mennyi a javallott idő, amit egy ablációs műtét után be kell tartani, és a rehabilitációra kell szánni? A másik kérdés, hogy egyébiránt hobby szinten sportolok (harcművészet, túrázás, windsurf, biciklizés) , mindezeket a rehabilitáció után ugyanúgy folytathatom? Szíves válaszát előre is köszönöm, üdvözlettel, Filomena

Dr. Molnár Dóra válasza abláció után témában

Kedves Kérdező, nem indokolt, hogy ennyire gyengének érzi magát, menjen vissza kontroll vizsgálatra! Jobbulást kívánok! Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológus

Kérdés: 2016. január 16., 17:57 ;Megválaszolva: 2016. január 16., 23:42
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Katéteres abláció után
Tisztelt Doktornő! 59 éves vagyok, kb 15-20 éve van (illetve remélem, hogy már csak volt) időnként visszatérő szívritmuszavarom...
Leszázalékolás
Nyelőcső varicositas
24 órás EKG kiértékelés
Stent és jogosítvány