Pulzuscsökkentő terhesség előtt

Tisztelt Doktornő! Férjemmel idén tervezünk babát. A magas pulzusomra Bisoprolol pulzuscsökkentpőt szedek, nap negyedet, próbálom elhagyni a terhesség előtt, illetve szorongásoldót, Escitalopram tablettát, amit fokozatosan szeretnék elhagyni. A kardiológus megállapított nálam mitralis prolapsus-t. Azt mondta, majd babaváráskor antibiotikumot fog felírni erre az orvos. Az lenne a kérdésem, hogy a szorongásoldó befejezése után a terhesség elején lehet-e valami baja a babának a gyógyszertől, ha rögtön teherbe esem utána, illetve, hogy a pulzuscsökkentőt ha elhagyom, a magas pulzus rosszabbodni fog-e a terhesség alatt? Válaszát előre is köszönöm!

Dr. Molnár Dóra válasza terhesség és gyógyszerek témában

Kedves Kérdező, javaslom, hogy konzultáljon a kardiológussal, vagy egy másikkal, mivel a mitrális prolapszust nem kell antibiotikummal kezelni. Lehet, hogy valamit félreértett, vagy a kollega nem jól magyarázta el a teendőket. Jó lenne, ha szorongásoldó abbahagyása után 1-2 hónapot tudna várni. A terhesség önmagában is emeli a pulzust, de nem kell megijedni, ez természetes. Szóval, ne aggódjon, egy szép időszak áll Ön előtt, a terhességek legnagyobb része problémamentes, de ha adódik is gond, az orvostudomány majd segít! Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra

Kérdés: 2016. január 04., 14:25; Megválaszolva: 2016. január 05., 23:15
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Szexualis aktus torokfájdalom
Labor értékek elemzés
A kokaint vagy más drogot tovább...
Hasfájást, Szédülés, Ájulás
Bal kar fájdalom