Szívizom perfúzó SPECT vizsgálat eredmény

Tisztelt Doktornő! Mellkasi panaszokkal október elején orvoshoz fordultam. Szív UH eredményen jó lett. Készült egy kerékpáros terheléses EKG, ahol a terhelés végére "I-ben II-ben a VL ben V3-V6-ig nem szignifikans ST depr.lépet fel" Ezért pár nap múlva izotópos terheléses EKG is készül, aminek a végére kicsit rosszul lettem, gyorsan leszaladt a vérnyomásom, hangokat tompán halottam, szédültem. Ennek az eredménye: " A terheléses vizsgálat SPECT metszetképein a bal kamrafal anterior területén közepesen csökkent perfúzió látható. A nyugalmi vizsgálat metszetképein javulás nem észlelhető. Vélemény: Anterior területen persistens ischaemiára utaló kép. Állítólag nőknél szokott téves eredmény lenni a mell miatt. A fenti eredmények miatt készült egy izotópos viabilitás vizsgálat, melynek eredménye: A nyugalmi vizsgálat SPECT metszetképein a bal kamrafal anterior területén csökkent perfusió látható. A redistribúciós metszetképein javulás nem észlelhető Vélemény: a bal kamrafal enterior területés viabilitásra utaló aktivitás változás nem látható" Ezek után is azt mondják, hogy valószínűleg téves eredmény. Inkább reumatikus jellegű. (elkezdtem kezeléseket felvenni és gyógytornát, mivel tény hogy vannak ilyen gondjaim az ülő munka miatt) . Tipikus szív panaszom, ahogy leírták nincs, De azóta is van Baloldalt, hátul kb.lapockám csücskében szorító fájdalom, mely a kézbe kisugárzik. (magas vérnyomással kezelnek) Én a doktornőmbe megbízok, de szeretném az Ön véleményét is kikérni róla. Köszönettel

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Molnár Dóra válasza koszorúsér betegség? témában

Kedves Kérdező, eben az esetben nagykoszorúsér elváltozás kizárása javasolható, az úgynevezett Cardio CT tud ebben segíteni. Kardiológusa fel tudja Önt világosítani, hogy hol lehet TB-finaszírozottan elvégeztetni a vizsgálatot. A panasz anginara valóban nem jellegzetes, de az izotóp leletet figyelembe véve jobb az óvatosság. Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológus

Kérdés: 2015. november 30., 20:59; Megválaszolva: 2015. december 01., 19:27
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Inappropriate sinus tachycardia
Bisoprolol, alacsony pulzus
Tisztelt Doktornő! Halmozott VES-re 2 napja napi 2x2,5 g Bisoprololt írtak fel. Pulzusom alacsony lett, (58) , vérnyomásom is. Meddig nem gond az alacsony...
Kamrai extrasystole
Wiwe eredmény kiértkékelés.
TTF EKG lelet értelmezése
Üdvözlöm! 27 éves, 56 kg vagyok. Az utóbbi hónapokban többször rám szokott törni heves szívdobogás, nehézlégzés, magas pulzus, normál...