szív probléma e?

Tisztelt Doktor Nő! Reggelente mikor felkelek 90 körüli a pulzusom majd lecsökken. Néha szoktam érezni hogy szúrdogál a mellkasom nagyon ritkán. Sportolok hobbi szinten gyúrok. Kardiológus azt mondta hogy van aorta instuffom az mi lenne, súlyos betegség? Vérvétel, terheléses ekg, sima ekgm teljesen jó lett, mondta mérjem a vérnyomásom mert az magasodik a fizikai terhelésnél. Fél év múlva mennjek vissza mert lehet vele született az instuff, nekem gyerek korom óta semmi problémám nem volt a szivemmel most 2-3 hónapja magasabb a pulzusom 105 kg vagyok +30 kg jött fel 1 év alatt.Fizikai terhelés után mondta nyugodtan emeljek súlyokat. 100% -os lehet az instuff megállapítás vagy nézessem meg újra? Köszönöm segítségét

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Molnár Dóra válasza aorta billentyű záródási hiba témában

Kedves Kérdező! Az aorta insufficiencia azt jelenti, hogy nem tökéletesen zár az aorta billentyű. Emiatt a billentyű zárásakor átfolyik egy kis mennyiségű vér. A leírás alapján ez nem jelent nagy terhet a keringés számára. Az ellenőrzés azért is kell, hogy meg lehessen állapítani, hogy változik-e ez a záródási hiba. (Annyit megjegyeznék, hogy a szívultrahang gépek között van különbség, egy jobb minőségűvel esetleg több részlet látható. Nem tudom, hogy milyen géppenl nézte a vizsgáló az Ön szívét.) A súlyemelést nagyobb súlyokkal én nem feltétlenül ajánlom- inkább kisebb súly, nagyobb sorozatszám és kardióedzés javasolt. A megnövekedett testsúlyhoz is társulhat magasabb pulzus és vérnyomás, ezért a fogyás mindenképpen kívánatos. Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológus

Kérdés: 2015. november 17., 20:47; Megválaszolva: 2015. november 17., 22:09
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Ugye nem szív eredetű? 2.
Érdemes orvoshoz fordulni ?
Lelet kiértékelés
Pulzustartomány