Bisoprolol Sandoz 2, 5 mg

Tisztelt Doktornő! Kérdésem a következő lenne: Kamaszkorom óta magas pulzusszámmal küzdöttem, melyhez társul egy kis billentyű prolapsus. Folyamatosan ellenőrizték (terhességeim alatt, panasz esetén) . Idén májusban új doktornőm Holteres vizsgálat után (és mivel több terhességet nem tervezek) úgy döntött Bisoprolol Sandoz 2, 5 mg gyógyszert irt fel. Reggel és este 1/2 tablettát szedek. Emellett javasolta a sportolást, mellyel a gyógyszer idővel kiváltható lenne. Nyáron sokat tudtam szabadban sportolni (görkorizás, bicikli, futás) . Sajnos ez most kicsit abbamaradt, de tervezem, hogy újra kezdem a sportot. A doktornővel nem egyeztettünk semmit a későbbiekre vonatkozóan. Pulzusom mostanság normálisnak mondható. Pl. Meddig kellene szednem ezt a gyógyszert? Nincsen-e káros mellékhatása hosszútávon, főleg mert szerintem elég fiatal vagyok még? És nagyon tanácstalan vagyok, hogy milyen sportba kezdjek, vagy ki tudná megmutatni, hogy milyen egyáltalán a kardiótorna? Szóval ezekről a kérdésekről szeretném véleményét kérni, természetesen mindenképpen felveszem a kapcsolatot a saját doktornőmmel is. Válaszát előre is nagyon köszönöm! Üdvözlettel: Szűcs Mercédesz

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Molnár Dóra válasza magasabb pulzus témában

Kedves Kérdező! A leírás alapján valóban nem biztos, hogy mindig szednia kell a gyógyszert. A pulzusszám attól is függ többek között, hogy általában mennyire stresszes, változott-e testsúlya, kipiheni-e magát, fogyaszt-e elég folyadékot... Gyógyszerrel érte el a normál pulzusszámot? Ez nem derül ki a fentiekből. A sportolás tényleg segíthet a jó szív- és érrendszeri egészség elérésében, - bár már valamennyit mozgott- mindenképpen fokozatosan kell növelni a terhelést. Érdemes először esetleg egy edző véleményét is kikérni, jobb edzőtermekben találhat megfelelő szakembert. Úgy gondolom, hogy a hosszabb távú eredmények érdekében hasznos egy állapotfelmérés, és egy edzésterv. Ha már ráérzett a mozgásra, akkor könnyebben beosztja a saját erejét. A kardió-edzés tulajdonképpen dinamikus edzés, ahol hangsúlyt kap a pulzus szám átmeneti emelése a sport alatt. - gyaloglás, futás, kerékpár, tánc, úszás stb. Sok sikert kívánok! Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológus

Kérdés: 2015. november 02., 11:40; Megválaszolva: 2015. november 02., 22:03
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Genetikai vizsgálat, hosszú QT
Kihagyó szívverés
Terhelésre magas pulzus
Üdvözlöm, Az lenne a problémám hogy egy kis fizikai munka, kerékpározás vagy minimális kocogás után pillanatok alatt felugrik 140-170re is a...
Alacsony vérnyomás ?
Tisztelt Doktornő! Vérnyomásommal kapcsolatban szeretnék kérdezni . Bal karomon megmértem és ott 108/60 volt, majd a jobb karomon is és ott 119/60...
Enyhe mitralis és tricuspidalis...
Tisztelt Doktornő! 49 éves férfi vagyok. Május végén voltam kardiológiai kivizsgáláson, melybe beletartozott a nyugalmi és terheléses EKG...