Szívultrahang eltérések

Tisztelt Doktornő! Szívzörej miatt évek óta járok szívultrahang vizsgálatra. Kérném segítségét a jelenlegi kiértékelésében. Mitrális billentyű: mellső vitrola vékony, hátsó vitorla vékony, aorta billentyű aortagyök 29 mm, bil. separatio 20mm, vmax. 1, 7 m/s, triicuspidalis billentyű vékony, számított jobb kamra systolés nyomás 42 Hgmm, bal kamra végdiastolés átmérő 50 mm, végsystolés átmérő 28 mm, Systolés funkció EF 69 %, diastolés funkció (E/A: 0, 9 / 0, 7 m/s) septum végdiasztolés vastagsága 9 mm, hátsófali végdiastolés vastagság: 9 mm; jobb kamra 28 mm, bal pitvar 40X46, jobb pitvar 37X 51 mm. vélemény: jó globális systolés és diasztolés bal kamra funkció. Szegm. falmozgászavar nincs. Min. dilatált pitvarok. Norm. strúkturájú és mozgású billentyűk. Jelzett aorta, enyhe VA regfurgitációk, enyhén emelkedett kalk. jobb kamrai syst. nyomás. Kóros intracard. képlet, pericard. folyadék nem ábrázolódott. A jelenlegi labor eredményemen eltérés a vörösvérteset 3, 8, a haemoglobin 11, 9 g/dl, haemitokrit 37%. 6 hete átestem egy 16 hetes ikervetélésen akkori laborértékek: vvt 2, 5, hgb 8, 1, htk 24 %. A kérdésem az lenne a szívultrahang leletem mutat e olyan jelentős eltérést ami a mindennapi rutin életvitelt befolyásolja? Az emelkedett jobb kamra nyomás összefüggésbe hozható e a vetélés miatti vérszegénységgel? Mozoghatok - kocoghatok e napi fél órákat hetente párszor? (Túlsúlyom van amiből szeretnék leadni + közérzetemnek is jót tesz.) Babavállalást ez befolyásolja e? Köszönöm szépen válaszát! Tisztelettel: Zsuzsanna

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Molnár Dóra válasza jobb kamrai nyomás témában

Kedves Kérdező, a vérszegénység már sokat javult, regenerálódik a szervezete. Össze kellene hasonlítani a korábbi ultrahang lelettel a jobb kamrai nyomást, hogy mennyit változott, amennyiben nőtt, ismételt szív ultrahang vizsgálat kell a tendencia tisztázására. Egyelőre csak max. intenzív gyaloglás javasolt, a futással még várnék 2-3 hetet. Jobbulást kívánok, tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológus

Kérdés: 2015. október 08., 10:12; Megválaszolva: 2015. október 08., 11:12
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Pulzustartomány
Több probléma
Kedves Doktornő! 73 éves vagyok, van egy pár alap betegségem . Zöldhályoggal 1986 óta kezelnek , magas vérnyomással kb. 15 éve, refluxom 5-6 éve...
Ekg vizsgálata
Tisztelt Doktornő Pánikbeteg vagyok sajnos, ami kardiológiai tüneteket produkál nálam. Voltam kivizsgáláson. Ekg ultrahang labor és terheléses ekg...
Szokatlan EKG: aggódjak?