Szívbillentyű

Üdvözlöm! Nemrég voltam szív ultrahangon itt nálunk egy ismert és elismert kardiológusnál. Azt mondta minden rendben de az egyik billentyűm kicsit átereszt. Azt mondta ez nem betegség 1-2 évente ránézünk a biztonság kedvéért. Kérdeztem tőle h ezzel lehet-e sportolni, baj e az ha eljárok hetente egyszer focizni a többi napon nem sportolok megerőltető-e ez a szívnek? Azt mondta semmi gond többször is lehet ez nem befolyásol semmit. Jelenleg nem sportolok de refluxom is van, ért 1 nagy tragédia azóta stresszesebb vagyok.. Sokat ülök, vezetek jó lenne egy kis mozgás. De ezek ellenére mégis félek: ha mozgok sokat az a billentyű nem romlik tovább? Hogyan tudok rá vigyázni? mennyit és milyen mozgást lehet vele végezni? A közérzetem jó egyébként a szivem nem szúr, nem fáj rutinvizsgálaton voltam mert szeretném az egészségem megőrizni. Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Molnár Dóra válasza billentyű eltérés témában

Kedves Kérdező, az ultrahang vizsgálat során leírt enyhe billentyű záródási hibát a hobbiszintű sportolás valóban nem befolyásolja. Szív- és érrendszeri szempontból viszont kifejezetten kedvező hatású a rendszeres fizikai aktivitás. A dinamikusabb mozgások javasoltak, és mindenképpen olyan mozgásformát válasszon, amelyben örömét leli. (Lehetőség szerint heti 4x-5x 1/2-1 óra) Mivel nincs edzésben, a terhelést fokozatosan kell növelni, érdemes egy edzéstervet egy szakemberrel megbeszélni. Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológus

Kérdés: 2015. szeptember 20., 10:49; Megválaszolva: 2015. szeptember 20., 22:05
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Noncompaction
Noncompaction enyhén csökkent balkamra funkcióval mr esetén mi a teendő? Panaszt nem okoz. 21 éves férfi
Szívultrahang eredménye
Tisztelt Doktornő! Megcsinálták a szívultrahangot de semmit nem mondtak. Leírnám az eredményt és kérem írjon pár sort hogy van-e valami probléma...
Alacsony vernyomas
Genetikai vizsgálat, hosszú QT
Kihagyó szívverés