stent vagy műtét

Tisztelt Dr.Nő! Katéteres vizsgálaton kiderült, hogy 3 koszorúér szűkült. Feltették a kérdést, hogy vállalom-e a műtétet.Én abban az állapotban dönteni nem tudtam. Azt kérdeztem, hogy tágítani lehet-e? Ezért az egyik koszorúérbe fémhálót tettek. Szeretném kérdezni, hogy ha a másik 2 érbe is beteszik a hálót, rosszabbak-e a távlati esélyeim, mintha most műtétre kerülne sor? Ha a fémháló beszűkül, akkor milyen további lehetőség van az életre? Melyik a Jobbik választás a háló vagy a műtét? Hallottam felszívódó hálóról is. Az a megoldás lehetséges-e, Válaszát köszönöm: Tisztelettel: Mária

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Molnár Dóra válasza sztent vagy koszorúér áthidaló műtét témában

Kedves Kérdező, sajnos pontos választ nem tudok adni ennyi adat birtokában, de sokszor valóban jó megoldást jelent a sztent (az Ön által említett fémháló) beültetés koszorúér szűkület esetén. Azt, hogy milyen típusú sztent kerül bele a koszorúérbe, szakmai szabályok alapján a beavatkozást végző orvos dönti el. A sztent az esetek egy részében valóban beszűkülhet, de a legtöbb esetben lehetséges az ismételt tágítás, vagy újabb sztent beültetése. Ha az erek állapota indokolja, akár sztent beültetés után is elvégezhető áthidaló műtét is. Érdemes lenne az invazív kardiológussal (a katéterezést végző orvossal) megbeszélni a további terápiás lehetőségek előnyeit és hátrányait nyugodt körülmények között. Az életkilátásokat nagyon sok körülmény (pl. egyéb betegségek, szívfunkció stb.) befolyásolja, ezért erre vonatkozó véleményt sem tudok adni. Jobbulást kívánok! Tisztelettel. Dr. Molnár Dóra, kardiológus

Kérdés: 2015. szeptember 09., 12:02; Megválaszolva: 2015. szeptember 09., 15:30
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Genetikai vizsgálat, hosszú QT
Kihagyó szívverés
Terhelésre magas pulzus
Üdvözlöm, Az lenne a problémám hogy egy kis fizikai munka, kerékpározás vagy minimális kocogás után pillanatok alatt felugrik 140-170re is a...
Alacsony vérnyomás ?
Tisztelt Doktornő! Vérnyomásommal kapcsolatban szeretnék kérdezni . Bal karomon megmértem és ott 108/60 volt, majd a jobb karomon is és ott 119/60...
Enyhe mitralis és tricuspidalis...
Tisztelt Doktornő! 49 éves férfi vagyok. Május végén voltam kardiológiai kivizsgáláson, melybe beletartozott a nyugalmi és terheléses EKG...