Xareltó és más gyógyszerek együttes szedése

Kedves Doktornó! Egy éve tüdőembóliám volt, Xareltó vérhígítót szedek. A kérdésem a következő: száraz köhögésre a gyógyszerész a Libexin-t 100mg ajánlotta. Mivel olvastam, hogy ennek a gyógyszernek hörgőtágító hatása van szedhetem e? Ihatok e a Xareltó mellet Neocitránt? Illetve milyen gyógyszereket, gyulladásgátló gyógyszereket szedhetek? Próbáltam az interneten rá keresni, hogy milyen gyógyszereket lehet szedni a Xareltó mellet, de nem találtam semmit. A választ előre is köszönöm! Üdvözlettel: Kripnerné Rózsa

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Molnár Dóra válasza a tüdőembólia után témában

Kedves Kérdező! A véralvadási rendszerbe a legtöbb fájdalom- és lázcsillapító gyógyszer beleavatkozik kisebb- nagyobb mértékben, ráadásul gyomorirritációt is okozhatnak. Mindenképpen valamennyi körülmény figyelembe vétele szükséges a megfelelő gyógyszer kiválasztásához. Beszélje meg a kardiológussal a lehetséges fájdalom- és lázcsillapítási módszereket, gyógyszerjavaslatot nem adhatok vizsgálat nélkül. Ha lázas beteg, ne gyógyszerelje otthon magát, hanem fáradjon el a háziorvoshoz. Hörgőváladék feloldó köptetőt nyugodtan alkalmazhat előírás szerint. Jobbulás kívánok! Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológus

Kérdés: 2015. március 21., 12:31; Megválaszolva: 2015. március 22., 16:46
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Mellkasrontgen
Volt pánikos
Extra dobbanások
éjszakai ritmuszavar
Otthoni Holter EKG kiértékelés