veszélyes-e ez a diagnózis?

Jó napot kivánok dr nő! Azzal fordultam nem túl régen az orvoshoz, hogy időként érzek egy nagyobb sziv dobbanást! Készitett ultrahangot aminek az eredménye a következő! Az aorta billentyű három tasakos felette lényeges grandiens nem mérhető.aorta ascendens 26 mm. a bal pitvar34mm.norm.haránt 40mm hossz 50mm. A mitrális mellső vitorlán prolapsus látható. a bal kamara 26-48mm. A septum és a hátsó fal 9-9mm.Segmentálisfalmozgás zavar nem látható.EF62%.az ebből számitott systolés jobb kamrai nyomás pontosan nem mérhető! Norm. tág jobb kamra.PF nincs.TTE-vel épnek tűnő septumok.Coarctatio aortae nem látható! Holter vizsgálat is történt! Annak eredménye. A vizsgálat időszakában 50-149/min sr látható megtartott diurnális frekvencia ingadozással.Signifikán pausa, bradycardia, malignus kamrai ritmuszavar nem volt! Néhány VES többnyire két morfológiával előfordult. A beteg panasza alatt VES látható.Javasolt gyógyszer.BISOBLOCK 2, 5mg! Azt szeretném kérdezni öntől dr nő, hogy ez igy jól van-e, mert az érzés még mindig meg van és elég kelemetlen! Tudna-e ön nekem ebben tanácsot adni! Válaszát előre is köszönöm! Tisztelettel DOMBI É VA!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Molnár Dóra válasza extrszisztolé témában

Kedves Kérdező, amennyiben a gyógyszer ellenére még mindig panaszos, menjen vissza a kardiológushoz. Tudnia kell azonban, hogy az extraszisztolék gyakran nehezen befolyásolhatóak, és sokszor nem is szükséges kezelés. Jobbulást kívánok! Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológus

Kérdés: 2015. március 12., 18:49; Megválaszolva: 2015. március 12., 22:23
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Közepes fokú aorta...
Bisoprolol szedése
Ugye nem szív eredetű? 2.
Érdemes orvoshoz fordulni ?
Lelet kiértékelés