Tüdőembolia

Tisztelt Dr. Molnár Dóra! 2015.02.03.-án tüdőemboliával kezeltek, 02.10.ig.Valószínű fogamzásgátló szedése miatt. Azóta véralvadásgátlót szedek (xarelto) . Az orvosom szerint, a szív ultrahang alapján, a pitvari septumon nagy amplitódójú főleg jobb felé boltosuló aneurysma szerű elváltozás látható. Még TEE vizsgálat nem volt. A kérdésem az hogy ezt az elváltozást okozhatta-e az hogy a kezdődő emboliával későn (1hónap) fordultam orvoshoz? És hogy összefügg-e a két betegség, kiválthatta-e az embolia az értágulatot? Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Molnár Dóra válasza tüdőembúólia témában

Kedves Kérdező! A pitvari septum eltérés nem valószínű, hogy hozzájárult a tüdőembóliához, de tisztázni kell, hogy nincs-e átfolyás a két pitvar között, mert ennek a későbbiekben lehet jelentősége. Erre lesz jó a TEE vizsgálat. Jobbulást kívánok! Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra

Kérdés: 2015. március 01., 20:31; Megválaszolva: 2015. március 02., 19:28
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Covid 19 oltás
Kardiologia
Szív panaszok.
Holter eredmények