Liluló ujjak

Tisztelt Doktornő! Pár napja észrevettem, hogy mintha lilulnának a körmeim. Nem az egész, hanem mondjuk a 2/3-a. Pár hete vizesedtek az ujjaim az szerencsére elmúlt. A háziorvosom elküldött vérvételre, ott minden eredményem jó lett, csinált EKG-t, arra sem mondott semmi különöset. Olvastam a neten (tudom, hogy nem jó döntés) , hogy a liluló illetve kékülő ujjak szívproblémákra utalnak. Sokan mondták, hogy talán a hidegtől, de ha kint vagyok kesztyű nélkül a hidegben, nem vettem észre, hogy sötétebbek lennének, viszont bent a melegben nem lesznek világosabbak. Elég sokszor érzem, hogy az ujjbegyeim hidegek. Nagyon félek. Mellékelek néhány képet, bár nemtudom mennyire látszik rajta a gondom. Nagyon félek, remélem tud nekem valami bíztatót mondani! Ja igen, és a vérnyomásomat is írnom kellett, arra azt mondta a háziorvos, hogy inkább alacsony, mint magas, átlag 110/70 körüli. Nagyon szépen köszönöm előre is! Üdvözlettel: Sz.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Molnár Dóra válasza kékülő ujjak témában

Kedves Kérdező, nyugodjon meg, ha szívprobléma miatt kékülne a ujja, akkor más tünete is lenne. A fényképen nem tűnik súlyosnak a baj egyébként. Nem derül ki, hogy minden ujjával van-e probléma, vagy csak néhánnyal. Angiológiai vizsgálat javasolt, ha nem szűnik a panasz. Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológus

Kérdés: 2015. február 06., 09:12; Megválaszolva: 2015. február 07., 20:32
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Kardiologia ultrahang
Pulzus érték
Szívprobléma
Mitől ver a szívem erősen
Fertőzés eredetű szívpanaszok...