szívpanaszok: mitől lehet mellkasi fájdalmam?

Kedves Dóra! 24 éves férfi vagyok, 69 kiló, 180cm magas, vékony testalkatú. Néhány hónapja volt egy olyan megfázásom, enyhe torokgyulladásom, ami alig alig járt lázzal de még hőemelkedéssel sem nagyon, viszont bal oldali mellkasi fájdalmam volt (tompa, enyhe) és zsibbadtak főleg a bal végtagjaim. Azt mondták ez a vírustól van, ekg vizsgálat semmi rendelleneset nem mutatott. Nem bíztam igazán a válaszban, mert a torokfájás elmúlása után is zsibbadtam néha, elkezdtem kálciumot és magnéziumot szedni mert a tünetek illettek ezeknek a hiánytüneteire. Eltelt körülbelül 1 hónap mellkasi fájás és zsibbadás nélkül, a mellkasfájdalom azomban most visszatért. Periodikusan néha tompán érzem a szívem felett bal oldalon. Ezen túlmenően az utóbbi héten többször mértem a vérnyomásomat és mindig 135-150 / 70-80-as értéket mértem, ezzel párhuzamosan pedig 37 fokos a testhőm álandóan nem de érzékelem, hogy beteg lennék. A torkom most is be van gyulladva enyhén, de se köhögés se erős fájás. Ezen túlmenően a bal mellizmom alatt van egy furcsa terület, amit ha a bordának szorítva masszírozok olyan ropogó érzés, babzsákra emlékeztet. Erre a háziorvosom azt mondta, egy meszes szövetre hasonlít ami az időseknél jellemző, de nem tudta mi lehet. Mellkasi ultrahangon voltam, a leletre azt írták semmi kóros nem látható a felvételen. Nem tudom ezek a dolgok hogyan függhetnek össze, talán sehogy. Kérem próbáljon meg válaszolni mitől lehet a mellkasi fájdalom, illetve mit lehet csináli ezzel a talán izolált szisztólés hipertóniával fiatal korban! Előre is köszönöm! Zoltán

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Molnár Dóra válasza többféle tünet témában

Kedves Kérdező! A mellkasi izomban tapintható eltérést sebésznek mutassa meg, ne aggódjon nem fog rögtön belevágni, de talán lesz véleménye a dolog természetéről. (Beutaló nem szükséges szakrendelésre.) A torokprobléma miatt gégészt keressen fel, mert gócos mandula következtében sokféle általános tünet jelentkezhet. A vérnyomással kapcsolatban pedig 24 órás monitorozás javasolt először, annak eldöntésére, hogy mindig, vagy csak 1-1 alkalommal magas-e a vérnyomás. Jobbulást kívánok! Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológus

Kérdés: 2015. január 25., 19:19; Megválaszolva: 2015. január 25., 22:13
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
ASD, gyógyszer melletti szoptatás
Tisztelt doktor úr/nő! Másfél hete született meg a kisbabám 38. hétre tervezett császárral. A terhességem alatt jóformán végig gyógyszert kellett...
INR-el kapcsolatos kérdés
Tisztelt Doktornő! Az alábbi gyógyszereket szedem: ELIQUIS 5mg 2x reggel-este DIGOXIN 125mcg 1x reggel BISOPROLOL 5mg 2x reggel-este VEROSPIRON...
Lelet értelmetés
Kardiologia ultrahang