szivbetegség?

Tisztelt Dr nö! Egy este eros fulladas jott ram ezutan ekg vizsgalat tortent melynek errdmenye:s.r.f=76/minPQ=O;20;QRS II-III-a VF min szelesebb;jelzetten hasadt;ui jelzett STD III neg.poz.T;neg.T V1-2 szivultrahang eredmeny: 25 mm-e gyokben 20 ra szeparalodo billentyuk, bal pitvar29 mm, mitrbillentyuk tukorkepmozgast vegeznek, septum 6/11, HF7/10, Ds32, Dd50, EF65, Fs36% Septum min.laposabb, durva segmentalis falmozgaszavar nincs. Atipusos negyuregi felvetelen j.kamra basison 37mm, mitr. E 0M87, A 0.42, E/2, 06, DT 272 msec., regurg. Nincs bal kamrai kiáramlási sebesség 1, 01 m/sec, CW-vel 1.21 m/sec, I.f.ao.regug., jelzett tricusp.regurg.Septumok k övethetők. Vel;min.tagabb jobb kamra.1 foku aorta regurg.Ez az ekg es ultrahang nagyon rossz? Ill. ez a vélemény mit jelent? Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Molnár Dóra válasza kardiológiai lelet témában

Kedves Kérdező! Nyugodjon meg, az ultrahang lelet nem nagyon rossz. Az egyik billentyű nem tökélesen zár, de az enyhe visszafolyás jelenleg nem terheli a keringést lényegesen. Lehet, hogy Ön ezzel az eltéréssel született. A jobb szívfél enyhe nagyobbodásának oka nem megállapítható a leletből. Érdemes lenne tüdőgyógyászati vizsgálatot is végeztetni. Néhány hónap múlva egy ismételt szív ultrahang vizsgálat segíthet eldönteni, hogy ezek az eltérések változnak-e, és ennek alapján van-e teendő. Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológus

Kérdés: 2015. január 11., 22:02; Megválaszolva: 2015. január 13., 11:21
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Kardiologia ultrahang
Pulzus érték
Szívprobléma
Mitől ver a szívem erősen
Fertőzés eredetű szívpanaszok...