• Szív

        Legfrissebb cikkek a témában
        Nincs találat!
         

        Üdvözlöm. Több éve járok szinte fel évente kardiológushoz. Állandó mellkas szív panaszaim vannak. Mellkas szoritas szív szúrás, karok zsibbadás a, extra üresek, mellkas remegés. Igaz pánikbeteg is vagyok évek óta. Aggodok hogy valami gond van a szívem el. Kérem adjon választ. Tavalyi Holter leletemre ez volt irva: 70 átlag pulzus, 48-146 között. S., nem fibrillal, SVPT-k 3 alkalommal max 2 percesek max frek 146. A mostani holter eredmenye: 75/min. 52-148 között sr., nem fibrillal, gyakori tachikardia, elvétve KES, SI:0. Terheléses vizsgálat alatt angina nincs. Significans ST eltérés végig STD asc. jellegű. J pont izoel. Velemeny: ISZB-re negatív terheléses teszt. MPS veg.distonia. Velemeny: MPS, insuff pulm.jelzett, insuff mitr.grad I, insuff tricusp jelzett. Jó bk syst. functio (EF:71%) PF nincs. Kp menny pericard.zsír. A pitvari septum a foramen ovale magasság abban elvekonyodik, de folytonosság a megtartott. Velemeny: Angina pect. insuff pulm.jelzett, insuff mitr.grad I, insuff tricusp jelzett. Javaslat: Raenom 5mg fél naponta. Szeretném kérdezni hogy ezek mit jelentenek? Meg vagyok ilyedve. Lehet ezektől infarktus vagy hirtelen szív halál? Köszönöm

        Dr. Molnár Dóra válasza a kardiológiai lelet témában

        Kedves Kérdező, nyugodjon meg, nem utalnak a fenti leletek veszélyes kórképre, szívkoszorúér probléma nem valószínű a leírtak alapján. A szív pumpáló képessége jó. Enyhén átereszt a mitrális billentyű zárt állapotban, de ez nem ró plussz terhet a szívre. Mivel gyakran gyorsabb a szívverés, ezért javasolt a kezelő orvosa. Érdemes lenne a pánikbetegséggel is foglalkozni, mivel a stressz emeli a pulzusszámot. Javasolt rendszeres testmozgás (például napi fél óra tempós séta), napi két liter körüli koffein-, alkohol- és energiamentes folyadék fogyasztása. Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra


        Dr. Molnár Dóra
        Kardiológus, belgyógyász Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Molnár Dóra
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2018. november 30., 15:04; Megválaszolva: 2018. december 02., 22:38

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Férfi inkontinencia
        Tegyen ellene! Töltse le a férfi gátizomtorna füzetet!
        Tiszta orrok, nyugodt napok
        A nemzet háziorvosa
        Várják a háziorvosokról és a nővérekről szóló történeteket.
      • Hirdetés