• Kardiologia

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Üdvözlöm! Szűrés jelleggel kerestem fel a helyi kardiologus Doktornőt, aki a következőket írta nekem: jobb kamra 27, bal pitvar 37 mm Septum 10/15, bk 38/25 hatsofa 13/17mm Ef 64% e/a 1, 27 áramlasi sebesseg 1, 04 m/s Norm uregatmerok es falvastagságok, felmozg.zavar nem lathato. A billentyuk vekonyak, I-Ii MI, I-II AI Jo globalis BKF, rel zavar nincs Elnézést ha valamit nem jól írtam, nem nagyon bírom kiolvasni a kézírást, lefotózva pedig nem engedi feltölteni a rendszer, azt irja nagy a fotó mérete. Szóban nagyon megijesztett a doktornő, hogy a billentyűim nem zárnak rendesen, lehet később műtét lesz a vége stb Intenzív sportot végzek heti 2-3 alkalommal 50 percet. Ez nem okoz gondot? Laboron is voltam, a koleszterinem lett picit magasabb, 6, 2 Több éve pánikbeteg vagyok, ezért még érzékenyebben reagálok ha valami gondot taálnak az orvosok Mit tegyek a továbbiakban? Köszönöm a választ

        Dr. Molnár Dóra válasza a kardiológiai lelet témában

        Kedves Kérdező! Az aorta billentyű a leírás alapján valóban nem tökéletes, de sok embernél van ez így, és csak keveset kell megműteni. Azt, hogy kinél fog romlani a helyzet, és kinél nem, nem lehet pontosan megjósolni. Ezért kell időnként ellenőrizni, de nyugojon meg, ez mindenképpen lassú folyamat, emiatt egyik pillanatról a másikra Ön nem lesz rosszul. Az egészséges életmód természetesen szükséges a legjobb szív- és érrendszeri állapot fenntartásához. Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra


        Dr. Molnár Dóra
        Kardiológus, belgyógyász Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Molnár Dóra
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2018. október 11., 14:28; Megválaszolva: 2018. október 13., 20:11

      • Kérdések és válaszok a témakörben: