• Kérem értelmezze a sziv mr leletét

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        eredmény 54%-ot lát 140 es pultusnál Ill.interventlicularis aszinkronia a jobb kamra késésévem.ill.kintraszt anyag adását követően a basalis anteroseptalis segmentumban látható midmyocardialis halmozás.ez mit jelent? Intraventlicularis vezetési zavarra utaló falmozgás kontrakciós mintázat.de van itt méd Arimias pulzus, bal kamra hipertrophia, 59mm.vlot vesek, spvt-k, vezetési késés, pitvarfribrilláció, kamrai tachicardia, supraventlicularis tachicardia, qs komplexus, st-t eltérések, széles prs tachicardia 110 qrs, sineoralis, funkcionalis szárblokk, av vlokk, bal elülső fascicualis blokk, repol zavar, holosistoles zörej, ef 30-40 %, szimptómás szivelégtelenség nyha3-4

        Dr. Molnár Dóra válasza a kardiológiai lelet témában

        Kedves Kérdező, a fentiek éretelmezése nehézkes, jobb lett volna részetesen lemásolni, vagy szkennelni a leletet. Az első három sor alapján szívizomkárosodás van a jobb és bal kamra közti falrészleten. Ritmuszavar nehezíthette a vizsgálatot, erre következtetek a tovább szövegből, illetve az EF: 30-40% azt jelenti, hogy közepes mértékben károsodott a szív pumpáló képessége. Többet megállapítani nem tudok, de beszélje meg a leletet a beutaló orvossal is. Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra


        Dr. Molnár Dóra
        Kardiológus, belgyógyász Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Molnár Dóra
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2018. szeptember 20., 19:35; Megválaszolva: 2018. szeptember 23., 21:54

      • Kérdések és válaszok a témakörben: