szív problémára utaló jel?

Üdvözlöm A következő panasszal fordulok önhöz. A probléma tegnap este kezdődött. Itthonról szerettem volna éjjel néhány órát dolgozni (irodai munka) . Mivel fáradtnak éreztem magam, úgy gondoltam, kivételes alkalommal megiszok egy nagy csésze fekete kávét. (kb 2dl...egyébként soha nem szoktam kávét fogyasztani, és nem is dohányzom) ...kb. 1 órával ezután szédelegni kezdtem, rossz volt a közérzetem, hányinger, szapora szívverés...vérnyomás 165/125, később hátfájás (szív mögött) Nem szoktak gondok lenni a vérnyomásommal. Dolgozni így természetesen már nem tudtam, megpróbáltam pihenni...majd hajnali négy órakor sikerült végre elaludnom. Bíztam benne, hogy mára teljesen jól leszek, viszont ez nem így történt... A hátfájás elmúlt, azóta viszont egy fajta hidegérzet járja el hol a hátam, hol a lábaimat. Kb. egy éve időnként mellkasi szúrást/nyomást éreztem, ezért fölkerestem egy kardiológust, aki szívultrahang vizsgálatot hajtott rajtam végre, ill. elküldött laborvizsgálatra + EKG nyugalmi állapotban. Ezeknél a vizsgálatoknál mindent rendben találtak. (Apám 48 évesen halt meg hirtelen szívhalállal. Sokat ívott, dohányzott) Az utóbbi hetekben újra rendszeresen sportolok, terhelés alatt soha semmilyen bajom nem volt. Normál állapotban a vérnyomásom normális, ám enyhe szapora szívverés gyakran jellemző rám. Elképzelhető, hogy a tegnap esti erős kávé valóban még mindig valamilyen hatással van rám, megterhelte a szervezetem vagy ez csak puszta véletlen? Érdemes elmennem orvoshoz vagy egyszerűen várjak hátha elmúlik magától? Köszönöm előre is megtisztelő válaszát. Üdvözlettel Járóka Rudolf

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Molnár Dóra válasza kávé hatása témában

Kedves Kérdező! 2 dl erős kávé egy olyan személy számára, aki nem kávézik, nagyon sok. A tünetei egy részét okozhatja a magas koffein bevitel. A másik részéért, valószínűleg, az ijedtség a felelős. Az édesapja fiatalkori hirtelen halála miatt valóban érdemes időszakos kardiológiai ellenőrzésre mennie. Sürgősségi ellátás igénybevétele javasolt súlyos, akut panasz esetén. Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológus

Kérdés: 2015. január 08., 23:14; Megválaszolva: 2015. január 11., 21:48
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Kardiologia ultrahang
Pulzus érték
Szívprobléma
Mitől ver a szívem erősen
Fertőzés eredetű szívpanaszok...