lyukas szívvel karműtét

Tisztelt Doktornő! Édesapám 2 hete eltörte a felkarját. Megállapították hogy szilánkos törés ezért műteni kéne. Viszont azt is megállapították hogy lyukas a szíve és az altatóorvos nem vállalta. Így hazaküldték a kórházból és napi egy injekciót kell beadni a hasába. Korábban volt már 3 szívinfarktusa és végeztek egy szívmegállítós műtétet is rajta - ennek nem tudom a pontos nevét. Szóval most otthon fekszik és kedden hívták be megint vérvételre. Meddig lehet ezt így húzni? Lesz műtét?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Molnár Dóra válasza Szívbetegség és műtét témában

Kedves Kérdező, javaslom, hogy az édesapját ismerő kardiológust keressék fel (ennyi előzmény után bizonyára jár valakihez kontrollra) , kérjék meg a jelenlegi állapot értékelésére. A törések általában meggyógyulnak műtét nélkül is, csak sajnos nem mindig tökéletes eredménnyel. Érdemes lenne a sebészt megkérdezni, hogy milyen hátránnyal jár a műtét elmaradása, illetve, hogy halasztott műtétre van-e szükség. Az injekciót feltehetően vérrög képződés ellen kapja a beteg. A kezelés mellett vérkép kontrollra van szükség. Jobbulást kívánok Édesapjának, tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológus

Kérdés: 2014. december 21., 02:05; Megválaszolva: 2014. december 21., 22:16
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Kardiologia ultrahang
Pulzus érték
Szívprobléma
Mitől ver a szívem erősen
Fertőzés eredetű szívpanaszok...