Bisoprolol mellé milyen fájdalomcsillapító lehetséges menstruációs fájdalomra?

Tisztelt Doktor Úr/ Doktornõ! Több mint 3 hónapja Bisoprololt szedek, mivel rendszeresen 120 körüli és a feletti volt a pulzusom. Az a problémám, hogy nagyon fájdalmas szokott lenni a menstruációm, az erõs görcsöket rendszerint hányás, olykor hasmenés, remegés kíséri. (13 éves korom óta fenáll, mióta menstruálok).Néhány éve szedek ilyenkor erõsebb fájdalomcsillapítókat (apranax, algoflex m, cataflam, antidolorica fono), ezekkel elviselhetõ volt. A problémám az, hogy a bisoprolol betegtájékoztatóján az összes ilyen fájdalomcsillapító hatóanyaga ellenjavalt. A kardiologián az asszisztensnõ azt tanácsolta, hogy legfeljebb algoflex m-et vegyek be, max. napi 2-õt, de sajnos még annyira sem használ mint korábban a bisoprolol szedése elõtt. Az lenne a kérdésem, hogy Ön milyen fájdalomcsillapítót javasolna, amit havonta egyszer biztonsággal bevehetek a béta blokkoló mellett? (Nospa, paracetamol nem használ) Válaszát elõre is nagyon szépen köszönöm: Tisztelettel: Homoki Kata

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Molnár Dóra válasza a bisoprolol témában

Kedves Kérdező! Mivel az Ön által felsorolt gyógyszerek receptkötelesek, a receptet felíró orvossal is meg kellene beszélnie a teendőket. Esetileg, a korábban szedett fájdalomcsillapítókból 1 tbl szükség esetén bevehető, de rendszeresen nem szabad szedni ezeket. Az antidoloricat azonban és sem javaslom! Nőgyógyásszal is érdemes lenne konzultálni, jó lenne tisztázni a heves panasz okát, lehet, hogy volna rá megoldás is. Jobbulást kívánok! Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra

Kérdés: 2014. június 12., 13:48; Megválaszolva: 2014. június 13., 19:43
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Volt pánikos
éjszakai ritmuszavar
Otthoni Holter EKG kiértékelés
Vízhajtó szedése
erős szívdobogás