magaslati kirándulás

Tisztelt WebDoktor! 8 éve megállapított pitvarfibrilláció miatt szedek napi 2x25mg Metaprolol Z Hexalt és napi 1x Aspirin 100 tablettát (vérhigítót saját felelősségre nem vállaltam). A jelenség pár havonta egyszer fel-fellép (ált. egy görbe este másnapján) de ezt egy egyszeri 50 mg. azonnal ható Metaprolol "kezeli" 5000 m. magasságban lévő helyekre tervezünk egy 1 hetes kirándulást. kérdésem: ez az oxigénhiányos környezet vállalható-e, ha igen milyen többlet reakciót, kockázatot jelent, illetve mivel készüljek erre fel? köszönettel kf

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Molnár Dóra válasza a pitvarfibrilláció témában

Kedves Kérdező! 5000 m körüli magasságban való tartózkodáshoz mindenképpen kell alkalmazkodási idő, ezért nem világos, hogy egy hétre hogyan mennek oda. Még egy teljesen egészséges embert is megviselne ez a helyzet, fáradékonyságot, csökkent teljesítőképességet fejfájást okozva enyhébb esetben is. Az, hogy az Ön szíve és általános egészsége pontosan milyen állapotban van, a fentebbi leírásból nem derül ki. Szóval a túravezetővel kellene pontosan megbeszélni, hogy hogyan lesz a kirándulás, de életkorát és a ritmuszavart figyelembe véve, sajnos, lehet számítani arra, hogy lesz panasz. Hogy ez milyen mértékű lesz, azt megjósolni nem tudom. Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológus

Kérdés: 2014. április 10., 14:38; Megválaszolva: 2014. április 13., 20:36
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Volt pánikos
éjszakai ritmuszavar
Otthoni Holter EKG kiértékelés
Vízhajtó szedése
erős szívdobogás