Koleszterinszint és Xeter

Ezetrolt és xetert (10mg) szedtem. A koleszterin szintem: 3 körül van. HDL: 1', 4 ;LDL: 1.9, trigl. 0, 9. 1 hónapja az ezetrolt abba hagytam gyomor és epe fájások miatt. Azóta erős, görcsös fájásom nem volt. Kérdésem: elhagyhatom- e ezt végleg? Elegendő-e a Xeter szedése., az alacsony értékek miatt? Megjegyzés: 6 évvel ezelőtt sztentet ültettek be, azóta rendben van a szív működés. Az ezetrolt reggel szedtem. Ez okozhat-e gondot?

Dr. Molnár Dóra válasza koleszterin csökkentők témában

Kedves Kérdező! Valószínűleg a két gyógyszerrel érték el a kívánatos koleszterin értéket Önnél, de, ha mellékhatást okoz az egyik gyógyszer, akkor ne szedje, ha ezt megbeszélte orvosával is. Javaslom azonban még hasi ultrahang vizsgálat és gasztroenterológiai szakvizsgálat elvégzését is, mert a panasz nem biztos, hogy a gyógyszertől volt, egyéb problémát is ki kell zárni. A koleszterin szintje nem alacsony, az Ön betegségeivel ez a megfelelő érték a tudomány mai állása szerint. Üdvözlettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológus

Kérdés: 2013. január 05., 17:07 ;Megválaszolva: 2013. január 07., 21:02
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Ritmuszavar
Kék folt a lábon
Nagyon nekimentem a fa ágy sarkának nagyon fájt ,majd megkékült - 5 hónapja nem múlik el a helye , még mindig kék. Miért nem múlik el - hová...
Véleményezes!
Üdv! 3 hónapja volt egy Angina Pectorisom amit sürgősségi illetve kardiológiai kivizsgálás követett! Kardiológiai vizsgálat kóros eltérést nem...
Kardiológia
Tisztelt Doktornő! Van -e ok aggodalomra? A doktor úr azt mondta ,hogy nincs baj,de én aggódom,mert van egy kis elzáródás de a szívműtét után is...
Szexualis aktus torokfájdalom