SYNCUMÁR szedése mellett tetoválás

Jó napot A kérdésem a következő 2006.08.21-én mütötték a szívem, mübillenytűt kaptam, e mellett 2mg syncumar liteot kell szednem. Hogy izgalmasabb legyen az életem 2010, 02, 11, én stroke-om lett lebénultam a bal oldalamra, de elég hamar felépültem, mint eddig mindig Mindig is szerettem volna tetoválást de minden honnan más választ kapok! Van aki a Haller utcai szivsebészeten is azt mondja, hogy nyugodtan de elötte 3 napig ne szedjek syncumart, van aki azt mondja hogy nem tenné de megtiltani se teheti, magyarul az a válasz eddig még senkitől nem volt, hogy nem lehet. Mennyi az optimális INR ilyenkor amikor tetoválásrol van szó? jelenleg 2 és 2, 75 közt kell tartanom előre is köszönöm a válaszát! Üdv Gergő

Dr. Molnár Dóra válasza tetoválás anticoagulált betegnél témában

Kedves Gergő! A tetoválással kapcsolatban nem a Syncumár a legnagyobb probléma, hanem az, hogy bármennyire is sterilen végzik a tetoválást, óhatatlanul bekerülhetnek a kis sebekbe a bőrön lévő természetes baktériumok, melyek könnyen kisebb helyi fertőzést okozhatnak. Ezekből a bőrgyulladásokból a keringésbe kerülő baktériumok a műbillentyűt megtámadhatják, ez komoly veszélyt jelenthet Önre nézve, mert a billentyű működése súlyosan károsodhat. (Persze lehet, hogy nem történne semmi probléma, de ha mégis gond van, azt nagyon nehéz "visszacsinálni") Én ezért nem javaslom a tetoválást. Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológus

Kérdés: 2013. január 05., 16:13 ;Megválaszolva: 2013. január 07., 20:56
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Szívbetegség
Stressz és pitvarfibrilláció
Érfájdalom utáni émelygés...
Ingadozo vernyomas, magas pulzus, edzes...
Szívritmuseltérések
Tisztelt Doktor Nő! 18 éves sportos fiatal lány vagyok,komoly betegség nélküli,műtétem sem volt. 58 kg. Életem során pszichés jellegű...