Jobb Tawara

Tisztelt Doktornő! EKG-n a következő szerepel: "Lehetséges kóros elváltozás: inkomplett jobb tawara szárblokk". Néhány napja fáj a hátam, mellkasi "nyomást" érzek, nem intenzíven, de egész nap. (Ami talán lehet reumatikus eredetű is (? ) , hiszen egy korábbi vizsgálaton megállapították, hogy a nyaki gerincszakaszon eltérés van, "ki van egyenesedve".) Szeretném megkérdezni, hogy a panaszoknak lehet-e köze a leletben leírtakhoz, és kell-e aggódnom a fentiek miatt. Válaszát előre is köszönöm!

Dr. Molnár Dóra válasza jobb Tawara szár blokk témában

Kedves Kérdező! Az inkomplett jobb Tawarra-szár blokk szinte sohasem kóros. Amennyiben szívprobléma vetődik fel a háti fájdalom hátterében, részletes kardiológiai vizsgálat kell az ok tisztázására.

Jobbulást kívánok! Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológus

Kérdés: 2012. december 13., 17:01; Megválaszolva: 2012. december 17., 21:24
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Kihagyó szívverés
Lábszárfekély.
Vérnyomás értéke
Elektrofiziológiai vizsgálat
Szívkatéter