Mitralis Prolapsus

Tisztelt Doktor Nő/Úr! Nem régiben Mitralis Prolapsus-t diagnosztizáltak nálam, és gyógyszeres kezelést javasoltak, Concor Cor 2, 5-et írt fel a házi orvosom, a kardiológus pedig bisoprolol 1, 25-öt tanácsolt. Egyenlőre nem kezdtem még el szedni a gyógyszert, mert sok helyen azt olvastam, hogy erre nincs szükség. Illetve a háziorvosom antibitikumos kezelést is javasolt, megfázás, fogorvos stb. esetén. A leleteimen a következők láthatók: Mitr. mellső vitorla enyhe prolapsusa, enyhe MI. Aorta ív eltérés nélkül. Diagnózis MBPS, enyhe MI. Minden képen szükség van arra, hogy gyógyszert szedjek? Természetgyógyászat által nem lehet ezt kezelni, vagy esetleg akupunktúra stb.? Mennyire kell aggódnom a betegség miatt? Az élettartalmat befolyásolhatja? Sportolhatok? Fogamzásgátlót szedhetem továbbra is? Veszélyezteti ez a betegség az életet? Segítségét előre is nagyon köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Molnár Dóra válasza mitralis prolapsus témában

Kedves Kérdező! A leírás alapján ez egy enyhe eltérés, az időszakos ellenőrzésen kívül, panaszmentesség esetén, egyéb teendője nincs. Ebben az esetben, lehet, hogy gyógyszert sem kell szednie, de hallgasson a kardiológusára, ő több szempontot vesz figyelembe a kezelés szükségességének megállapításánál. Kérdezze bátran szakorvost, ha nem ért valamit! Speciális antibiotikum-kezelésre nincs szüksége. Ilyen gyógyszert csak akkor kell szednie, ha az egyéb okból szükséges (például tüdőgyulladás esetén) . Ha évek alatt romlik a billentyű záródási képessége, akkor szükség lehet műtétre, de ez csak ritkán következik be. Sok embernek van enyhe mitralis prolapsusa (ez a bal pitvar és kamra közötti billentyű tökéletlen záródását jelenti) , ezzel az enyhe eltéréssel teljes életet lehet élni. Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológus

Kérdés: 2012. november 04., 20:08; Megválaszolva: 2012. november 05., 22:09
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Mitralis prolapsus jelzett mitralis...
Szívbelhártya gyulladás
Kéthegyű billentyű prolapsusa
Szívbillentyű Hiba
Pszichés problémáim lehetnek?