Helyes szívgyógyszer

"170-180" szívritmus probléma (09.13-án kérdeztem) már Öntől, most folytatnám ebben a témában kérdésem: Elmentem egy másik kardiológushoz, abban a reményben, hogy helyeznek majd fel 24 órás EKG-t, de nem tartotta fontosnak az orvos. Viszont a következő tablettákat írta fel. Lisinopril 1x10 mg, Verapamil AL 1x 120 mg. Eddig csak Lisonormot szedtem, jól rendben tartotta a vérnyomásomat, bár sose volt 150-160-nál magasabb szedése előtt. A patikában, mikor ki szerettem volna váltani a felírt recepteket egy kicsit csodálkoztak, hogy ilyen tablettákat kaptam. Olyan régi gyógyszerek ezek, hogy már nem is tartanak készletet belőlük, de ha úgy gondolom megrendelik nekem. Mi a véleménye elkezdjem szedni őket? Rendben tudná ez a napi reggel beszedett 1-1 szem tartani a váratlanul fellépő szapora szívritmusproblémámat? A nap bármely szakában (akár éjszaka is) elkezd szaporán dobogni a szívem, terhelésnél még nem tapasztaltam ezt a problémát (fűnyíráskor, kerékpározáskor nem jön elő) , (ez az orvos is mitralis prolapsust állapított meg) Ezek a tabletták megfelelőek lennének a probléma megelőzésére? Olyan lehetőség nincs, ha előjön a szapora szívverés akkor vegyek be valamilyen tablettát, ami ilyenkor hatékony? Galagonya milyen hatású lenne? Köszönöm válaszát! Gné

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Molnár Dóra válasza szívgyógyszerek témában

Kedves Kérdező! Azért, mert egy gyógyszert nem a közelmúltban fejlesztettek ki, még nem jelenti azt, hogy nem jó. Úgy gondolom, hogy érdemes kipróbálni ezt a kombinációt; az egyik hatóanyag az eddigi gyógyszerének is hatóanyaga, a másik, pedig "rokona" a Lisonorm második összetevőjének. A Lisonorm másik komponense, az amlodipin, is kálcium-antagonista, és a verapamil is ebbe a gyógyszertani csoportba tartozik, de mégis kicsit más. A verapamilnak van pulzuscsökkentő hatása, az amlodipinnek nincs. Jobbulást kívánok! Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológus

Kérdés: 2012. október 18., 11:48; Megválaszolva: 2012. október 21., 12:07
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Cordarone elhagyása
Tisztelt Dr.Úr / Nő! Ischaemiás cardiomyopathia miatt 3 éve Cordaronét szedek. A májfunkcióm olyan mértékben rosszabbodott, hogy most ezt a...
Gyógyszer szedésének abbahagyása
Kb.10 éve szedek Micardis Pluszt 80/120 mg napi fél tablettát és Bisoprolol ratiopharmat napi 1 tablettát. Mi bajom lehet ha abbahagynám ezen...
Noncompaction
Noncompaction enyhén csökkent balkamra funkcióval mr esetén mi a teendő? Panaszt nem okoz. 21 éves férfi
Szívultrahang eredménye
Tisztelt Doktornő! Megcsinálták a szívultrahangot de semmit nem mondtak. Leírnám az eredményt és kérem írjon pár sort hogy van-e valami probléma...
Alacsony vernyomas