Néha kihagy a szívem

Tiszteletem! Mi lehet az oka annak, hogy néha a szívem kihagy egy ütemet? Van, hogy 2-3, és van, hogy több, mint 10 ütemenként. Nem régóta csinálja ezt, kb 1 hónapja, de régebben olyan volt, mintha nem tudna összehúzódni, aztán egy nagy dobbanással indult el újra. De ez a nagy dobbanás már nincs, hanem kihagy, és ver tovább ugyanúgy, mint előtte. A mellkasom néha szúr, és a bal kezem van, hogy zsibbad kicsit és néha ilyen "pillanatig tartó" szédülés is társul. EKG nem jelzi a szívritmus kihagyását, mert a munkahelyemen csináltak vizsgálatot, és eközben is előfordult, de nem jelezte. Ekg vizsgálat előtt 160 volt a vérnyomásom, a "per" értékre nem emlékszem, de mikor a vérnyomásomat sikerült normalizálni, ugyanúgy csinálta a szívem, és tevékenységtől független, nyugalmi állapotban is előfordul ez, ugyanolyan rendszeresen, mint pl munka közben, és egész nap érzem, tapintással más is érezte. Mi lehet a bajom?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Molnár Dóra válasza rendszertelen szívdobogás témában

Kedves Kérdező!

A panaszai hátterében úgynevezett extraszisztolék állhatnak- ezek nem sorban érkező ütések, melyek után igyekszik a szív ismét rendes ritmusban verni, ez néha rövid szünet után lehetséges, ilyenkor érzi a nagyobb dobbanást. Többféle extraszisztolé van, melyeket EKG-val esetleg 24 órás EKG monitorozással (Holter-vizsgálat) lehet kimutatni, az eredmény birtokában lehet dönteni a kezelés szükségességéről. Ez a probléma azonban gyakran nem igényel speciális kezelést. Kardiológiai kivizsgálás javasolt a fentiek tisztázására.

Addig is érdemes esetleg valamelyik recept nélkül kapható magnézium készítménnyel próbálkozni, a ritmuszavar gyakoriságát csökkentheti. Az alkalmazási előírás utasítása szerint szedje! Koffein fogyasztás kerülése is javasolt. Jobbulást kívánok! Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológus

Kérdés: 2012. augusztus 09., 04:44; Megválaszolva: 2012. augusztus 13., 20:55
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Bal pitvar kissé tágabb
Emelkedett Ck és LDH
Nagyon magas diasztolés érték
Covid 19 oltás