Mi lehet a szívemmel?

Időközönként előfordul, hogy arra kelek reggel vagy az éjszaka közepén, hogy a szívem lassan de nagyokat dobban. A legutóbbi tegnap volt, és ilyen erősen még soha, minden egyes szív dobbanásomra beleremegtem. Aztán felkeltem és nagyon fáradtan éreztem magam, kicsit a levegőt is gyorsan kellet vennem de rövid időn belül elmúlt. Tapasztalatom az, hogy nem függ attól, hogy mennyire vagyok fáradt vagy mennyit alszok.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Molnár Dóra válasza rendszertelen szívdobogás témában

Kedves Kérdező! Javasolt EKG vizsgálat, illetve szükség esetén 24 órás szívritmus monitorozás (ez a Holter-vizsgálat) A panaszait valószínűleg extra-ütések okozzák, ezek nem a szabályos ütem szerinti szívdobbanások, általában ártalmatlanok, de pontosabbat néhány vizsgálat után lehet mondani. Koffein tartalmú italok fogyasztása kerülendő, napi 2-3 liter víz, gyümölcslé, limonádé, stb. fogyasztása javasolt ebben a melegben. Napi 1 magnézium pezsgőtabletta egy pohár vízben feloldva jótékony hatású lehet. Jobbulást kívánok, tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológus

Kérdés: 2012. augusztus 02., 13:37; Megválaszolva: 2012. augusztus 02., 21:51
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Szívbeütés
Tisztelt Doktor Nő / Doktor Úr! 31 éves vagyok, normál testsúlyú, keveset mozgok, a munkám stresszes. Egy éve azzal a tünettel fordultam...
Néha kihagy a szívem
Tiszteletem! Mi lehet az oka annak, hogy néha a szívem kihagy egy ütemet? Van, hogy 2-3, és van, hogy több, mint 10 ütemenként. Nem régóta...
Közepes fokú aorta...
Bisoprolol szedése