Szivpanasz - szupraventrikuláris tachycardia

Tisztelt Doktorur/Doktornö! Kb. 4-5 honapig fent allo panikbetegseggel szenvedtem, illetve most labalok ki belöle.Valoszinüleg depresszioval keveredett, vannak meg aprobb tünetek, de hatarozottan javul az allapotom, mindig probalok pozitivan gondolkozni. Sajnos ez az idöszak alatt szivpanaszaim jelentkeztek, elöször csak extrasystolek formajaban, amiböl volt olyan hogy egy nap 20-30 is volt.Ez utan nagy valoszinüseggel szupraventrikuláris tachycardiakkal volt dolgom (sajnos az EKG-n nem sikerült elcsipni, ezt leiras alapjan feltetelezem: rohamokban jelentkezö, egy nagy ütes utan szaporodo szivveres, es aztan hirtelen meg is szünik, max. 10-20masodpercig tart) .Ezt jobbnak lattam ha kivizsgaltatom, voltam szivultrahangon, terheleses EKG-t csinaltattam.Emlitettem, hogy sajnos nem sikerült EKG felvetelt kesziteni az esetekröl. Minden lelet negativ, szivbetegsegre semmi jel nem utal, egy kis "gyartasi hibam" azonban van: mitralis prolapsus. A doktor azt mondta, a fizikai terheles alatt hatarozottan jo teljesitmenyt nyujtottam, latszik hogy sportoltam. Kerdesem a következö lenne: ilyen problemakkal merjek-e pl.: futballozni jarni? Az uszast mar bevezettem magamnak heti 2 alkalommal, ugyanis asztmas vagyok es volt egy gyatra 64%-os tüdökapacitasom... Uszas közben problemam nem volt! Beta blokkolot szedek (Carvedilol Hexal) kb. 2 hete, a 12, 5 mg-osbol minden nap reggel es este 1-1 negyedet... A pulzusom altalaban 60-70 között van, de a panaszok sajnos fent allnak. Valaszat es esetleges tanacsait nagyon szepen köszönöm! Szep napot kivanva: Karesz

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Molnár Dóra válasza szívbeteg témában

Kedves Kérdező! Az asztmás betegek hajlamosabbak a gyorsabb szívverésre, és ritmuszavarokra, ehhez bizonyos gyógyszerek is hozzájárulhatnak. A úszás kifejezetten jó, hiszen ez a tüdőnek is jót tesz. A futball - a játék jellege miatt hirtelen terhelés, és izgalom miatt - a ritmuszavarok kockázatát fokozhatja. Versenyszerűen semmiképpen nem ajánlom, de a haverokkal egy kis tét nélküli labdagurítgatás nem kizárt. A carvedilolt felíró orvoshoz éredemes lenne visszamenni, hogy megbeszélje vele a gyógyszer mellett is jelentkező panaszokat. Létezik többféle pulzust befolyásoló gyógyszer, lehet, hogy Önnek más adagra, vagy másik hatóanyagra van szüksége.- Jobbulást kívánok! Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológus.

Kérdés: 2012. június 29., 19:25; Megválaszolva: 2012. július 01., 22:08
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Emelkedett Ck és LDH
Nagyon magas diasztolés érték
Covid 19 oltás
Kardiologia