Pragler gyógyszer adagolás műtét miatti megszakítása.

Kedves Doktornő! 2008-ban életmentő szívműtéten estem át. Ekkor a 85-92%-os elzáródású 4 koszorús eremet a lábamból nyert ér felhasználásával az elzáródott szakaszokat áthidalták. Azóta tulajdonképpen különös probléma még nem állt be nálam. A műtét után a kérdésemben megnevezett gyógyszer megszakítás nélküli szedését rendelték az életem végéig. Sajnos az epémben keletkezett kövek által előidézett görcsök miatt az ezzel kapcsolatos műtétet nem tudom elkerülni. A sebész orvos viszont ragaszkodik a beavatkozás előtti megszakításához és helyette egyidejüleg a hasfalba flaxiparid injekciózást kíván végrehajtatni velem. Fentieket fogadjam el, vagy ragaszkodjak a hatóanyag alkalmazása melleti műtét végrehajtásához. Izgatottan várom szíves válaszát, melyet ezúton előre köszönetemet fejezem ki.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Molnár Dóra válasza koszorúér műtét utáni gyógyszeres kezelés témában

Tisztelt Kérdező! Amennyiben több mint egy év eltelt egy koszorúér tágítás vagy műtét után, az élethosszig adandó clopidogrel (ez a Plagrel hatóanyaga) terápia esetén is van olyan helyzet, hogy el lehet hagyni pár napra a Plagrelt, és ilyenkor az Önnek javasolt Fraxiparine részlegesen segít a gyógyszer hiányának pótlásában. Az Önt ismerő kardiológusnak kell minden adatot figyelembe véve nyilatkozni a pontos menetrendről. Jobbulást kívánok! Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológus

Kérdés: 2012. június 20., 11:39; Megválaszolva: 2012. június 21., 22:50
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Kardiologia ultrahang
Pulzus érték
Szívprobléma
Mitől ver a szívem erősen