füvescigaretta

Kedves doktornő! Fiam 3 évig rendszeresen szívott füves cigarettát, hétvégente. Az utóbbi két hónapban extaesy tablettát is vett be, amitől januárban nagyon rosszul lett. Ezután pánik rohamai voltak.Ennek már három hónapja, azóta nem drogozik, a pszichiáter Frontint és Tiagert írt fel neki amit rendesen be szed, de az állapota szinte semmit nem javult. csak azt mondogatja, hogy ő már soha nem lesz jobban, rajta már senki nem segíthet. Neurológushoz kapott időpontot, mert fejfájásra panaszkodik, ami lüktető nyilalló, jobb oldalra kisugárzó. Kérdésem az lenne, hogy lehet e maradandó agykárosodása, vagy mikorra várható javulás ebben az állapotban.Nagyon depressziós, pszichológushoz elmegy, de kórházba nem akar menni.

Legfrissebb cikkek a témában

Kovácsics Bernadett válasza önsegítő csoport témában

Kedves Édesanya/Édesapa!

Sajnos, ez egyáltalán nincs a köztudatban, hogy a különféle szerek akárcsak egyszeri kipróbálása is pszichiátriai következményeket eredményezhet.

A gyógyszerek önmagukban nem feltétlenül segítenek ezen az állapoton, mindenképpen a remény a változásra a személyes odafordulással, odafigyeléssel fokozható.

Az önsegítő csoportok lényege, hogy a hasonló problémával küzdők megosztják egymással tapasztalataikat. Ez azért lehet hatékony segítség, mert a probléma megoldásában a csoport résztvevői máshol tartanak, és személyesen kipróbálták, hogy náluk mi működik, és mi nem.

Mindenképpen egy ilyen csoport felkutatását javasolnám, ha esetleg elküldi a település nevét, ahol él, konkrét telefonszámot, intézményi elérhetőséget is adnék.

Egyébként drogterápiás intézményeknél, drogcentrumoknál érdemes érdeklődni, ill. civil szervezeteknél (pl. Magadért Drogmentességet Védő Alapítvány, Budapest - talán érdemes ezen a vonalon elindulni - akár információforrásként is.)

 Kovácsics Bernadett
Kovácsics Bernadett Szenvedélybetegségekkel foglalkozó szakember
Kérdés: 2015. március 22., 19:40; Megválaszolva: 2015. március 30., 15:20
Kérdések és válaszok: Szenvedélybetegségek
Hirtelen sóvárgás
Alkoholizmus
Alkohol függőség, alkoholizmus? ...
Marihuana stb
Le szokás
Üdv. KB fél éve kezdtem egy szakítás miatt füves cigit szívni. Jó volt el terelte a gondolataimat. Viszont abba szeretném hagyni. Pár napja nem...