• Ki lehet nőni a kancsalságot?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Két hetes kisfiam kancsalít. Kinövi-e? Forduljak orvoshoz?

        WEBBeteg szakértő válasza a kancsalság témában

        A gyermekeknek csak később kb. 1 éves korukban alakul ki a stabil „két szemes látása”, a két szem együttes használata. Addig, néhány hónapos korban gyakran figyelhető meg átmeneti, kifejezett kancsalítás.

        Ha a kancsalság mértéke fokozódik, vagy egyre sűrűbben jelentkezik, állandósul, akkor mindenképpen szakorvoshoz kell fordulni. A háttérben lehet olyan eltérés, amit már egy éves kor alatt is feltétlenül kezelni kell.

        Dr. Papp Júlia, szemész szakorvos


        WEBBeteg Szerkesztőség
        Orvos Itt kérdezhet

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-02-04 12:11:15; Megválaszolva: 2011. július 26., 09:19

      • Kérdések és válaszok a témakörben: