Cukorbetegnél szembevérzés, úszó homály

Tisztelt Dr.nő! Kérném véleményét, az eset a következő. 53 éves ffi vagyok, gyerekkori cukorbeteg, 10 éves kortól. Inzulinnal kezelt, szemészetre fél évente járok ellenörzésre, mert az utóbbi egy évben többször volt szembevérzésem, amely néhány hét alatt felszívódik. Szemem lézerezését még halogatják, eddig nem tartották szükségesnek. Vércukrom ingadozó, mert a munkahelyemen nem merem alacsonyan tartani, nehogy rosszul legyek. Gyógyszert nem szedek a szememre, csak vitamin féleségeket: Bilutint, Flavogardot, Rutascorbint, feketeáfonya teát, levet.a bevérzésekkor "c"vitamin szemcseppet. Ön javasolja-e ezeket a szereket? Egy hónapja megemeltem magam, s rögtön bevérzett a szemem, lehet, hogy véletlen ez az egybeesés, de én ennek tulajdonítom a bevérzést. A sötét folt lassan, de felszívódott, de megmaradt egy úszó folt, ami több rétegszerűen csúszik ide-oda nem akar elmúlni. Szeretném kérdezni, hogy mivel cukorbeteg vagyok, esetemben tulajdonítsak-e nagyobb jelentőséget ennek a homálynak, vagy, mint ahogy olvastam többek esetében "nem kell vele foglalkozni". Esetleg lehet-e ez valami másnak a jele, pl: retina leválás? Keressem-e fel haladéktalanul a szemészemet, a következő vizsgálat ápr.-ban aktuális Tisztelettel: köszönöm válaszát

Dr. Hangyál Éva válasza üvegtesti vérzés témában

Tisztelt Kérdező! Az üvegtesti vérzések nem minden esetben szívódnak fel nyomtalanul, maradhat vissza homály. Diabetesben a retina leválás nem gyakoribb, mint az egyéb népesség körében, viszont ha ilyen fokú volt a legutolsó bevérzés, javasolt a mielőbbi orvosi vizsgálat. Üdvözlettel.

Megválaszolva: 2015. február 18.

Kérdések és válaszok: A szem betegségei

Szemfenéki - üvegtesti vérzés
Tisztelt Doktor ÚR! Ambulláns lap: Anamnesis: 2019 októberben felt. jobb szem AION miatt kivizsgálása történt a Szt. János Krh-ban. 2022.06.09. Elektromos...
Szem ideghártya vérzése
Tisztelt Dr. Asszony/Úr Édesapámnál szemvizsgálat alkalmával ideghártya vérzést állapítottak meg. Kérdésem: szeretném tovább vinni vizsgálatokra ezért merre...
Üvegtesti vérzés - Dr. Papp Júlia
Kedves Doktornő! A véleményét szeretném kikérni, az alábbi gondolataimról: Én voltam a hármas tükör vizsgálaton. Szerintem az történt, hogy, amikor az orvos...
Chorioretinális gyulladás
Pupillatágítás fájdalmas utóhatása?
Homályos látás szemüveggel