Szem ideghártya vérzése

Tisztelt Dr. Asszony/Úr Édesapámnál szemvizsgálat alkalmával ideghártya vérzést állapítottak meg. Kérdésem: szeretném tovább vinni vizsgálatokra ezért merre induljak tovább, neurolóiai eset vagy szemorvost igényel? Köszönettel

Dr. Cserháti Zoltán válasza üvegtesti vérzés témában

Kedves Hölgyem!

Nem tudom, hogy nem-e üvegtesti vérzésre gondol? A szemgolyót egy kocsonyás anyag tölti ki, az üvegtest. Számos okból, pl. cukorbetegség következtében a szemfenéki erekből, sérülés kapcsán, stb. vérzés alakulhat ki az üvegtesti térben. Ezt szemészeti UH vizsgálattal is meg szokták erősíteni, hiszen a vérzés miatt nem állapítható meg a retina helyzete, a vérzés forrása.

A vérzés általában magától felszívódik néhány nap - néhány hét alatt. Sajnálatosan, ilyenkor a látásélesség nagyon leromlik, és sok esetben műtétre kerül sor.

Alapvetően a cukorbetegséget és a magas vérnyomás betegséget szükséges első körben mihamarabb rendezni. Mihamarabb keressen fel egy szemész szakorvost!

Remélem segítettem.

Üdvözlettel,

Kérdés: 2017. július 12., 08:01; Megválaszolva: 2017. július 17., 23:12

Kérdések és válaszok: A szem betegségei

Szemfenéki - üvegtesti vérzés
Cukorbetegnél szembevérzés, úszó...
Tisztelt Dr.nő! Kérném véleményét, az eset a következő. 53 éves ffi vagyok, gyerekkori cukorbeteg, 10 éves kortól.Inzulinnal kezelt...
Üvegtesti vérzés - Dr. Papp Júlia
Kedves Doktornő! A véleményét szeretném kikérni, az alábbi gondolataimról: Én voltam a hármas tükör vizsgálaton. Szerintem az történt, hogy...
Binokuláris látás/térlátás...
Üdvözlöm! 26 éves férfi vagyok, gyermekkoromban kancsalságra műtöttek, tompalátás miatt sokáig ragasztani kellett a szemem, esztétikailag rendben...
Piros szemek ami hónapok óta fennáll...
Tisztelt Doktor Úr! ~2 hónappal ezelőtt magas vérnyomással diagnosztizáltak ami nagyjából 1 hét után elmúlt miután béta blokkolót szedtem...