A szem kötőhártyájában normális, hogy van egy-egy vékony hajszálér?

Tisztelt Doktornő! A kérdésem az lenne, hogy normális-e, hogy ha tükörben megnézem közelről a szememet, nem teljesen hófehér, hanem a szaruhártyán kívül a fehér részben (kötőhártyában? ) van egy-egy vékony ér? Nem fáj, nem szúr, nem könnyezik, csak engem zavar, hogy nem teljesen hófehér szemem "széle". Azt nem mondanám, hogy "vérben úszik", messziről fehérnek látszik, csak tükörben, közelről látok itt-ott egy-egy kis vékony eret. Vagy ha felhúzom a szemhéjamat (csak a héj mögött) , fent látok két kis eret. Elég sok időt töltök számítógép előtt, de a szemorvos szerint begyulladva nincs a szemem. Tisztelettel és köszönettel, A kérdező

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Hangyál Éva válasza kötőhártya pirosság témában

Tisztelt Kérdező!

A kötőhártya erei külső fizikai, kémiai hatásra, gyulladásra tágulnak ki, ezek a szemmel is látható érágak. A szennyezett levegő, a száraz környezet, a fáradtság egyéb betegség nélkül is kiválthatja ezt. Mivel Ön Aeriust szed, allergia betegsége van, ami szintén okozhat kisebb-nagyobb kötőhártya értágulatot. Váladékozás, viszketés, fényérzékenység és fájdalom hiányában ezt kezelni nem szükséges. Esetleg monitor előtt érdemes hatóanyag- és tartósítószermentes műkönnyet használni.

Üdvözlettel: dr. Hangyál Éva

Kérdés: 2014. december 30., 18:17; Megválaszolva: 2015. január 03., 16:24
Kérdések és válaszok: A szem betegségei
Áttetsző dudor a szemfehérjén
Látási problémák
Glaukóma és más gyógyszerek
Hegesztési szemgyulladas
hátsó kérgi homályok