A miopia kezlése

Tiszteletem! A miopia (rövidlátás) hogyan kezelhető? Szemüveget már régóta hordok, nemrég derült ki, van miopiám is. Egyik helyi szemészorvos állapította meg. Köszönöm ingyenes válaszukat!

Legfrissebb cikkek a témában

Halmosi Edina válasza myopia témában

Tisztelt Kérdező!

A myopia (rövidlátás) egy olyan fénytörési hiba, amikor a szembe jutó fény a retina síkja előtt egyesül képpontá.

Különböző fajtái vannak. Leggyakoribb oka, hogy a szem tengelye nagyobb az átlagosnál, vagy a külső törőfelszín, a szaruhártya görbülete nagyobb.

Vannak olyan típusai is, amelyek egyéb más betegségekkel vannak kapcsolatban, de nem hiszem, hogy Önnél ez állna fenn.

A rövidlátás ezen fajtáira egyébként oki kezelés lehetséges (pl. cukorbetegségben)

A rövidlátás leggyakoribb fajtájára azonban nincs gyógymód. A fénytörést mínuszos előjelű, konkáv szemüveglencsével, vagy kontaktlencsével korrigáljuk, így a bejövő fénysugarak a retina megfelelő pontjára kerülnek.

A szem törőerejét lézeres műtéttel is csökkenteni lehet a szaruhártya lelapításával.

Egyéb más kezelést nem igényel.

Üdvözlettel:

Halmosi Edina

 Halmosi Edina
Halmosi Edina optometrista-kontaktológus
Kérdés: 2012. április 27., 10:33; Megválaszolva: 2012. május 02., 16:42
Kérdések és válaszok: A szem betegségei
Látási problémák
Glaukóma és más gyógyszerek
Hegesztési szemgyulladas
hátsó kérgi homályok
Fehér pötty a vízvonalon