• Milyenek egy bél transzplantálás túlélési esélyei, rövidíti-e az életünket ?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Mik egy vastagbél transzplantáció túlélési esélyei, kevesebb ideig él vele az illető mint nélküle, valóban egész életében gyógyszereket kell szedni, különben kilökődik a szerv ? sosem fogadja be a szervezet az átültetett szervet ? akinek vastagbelet ültetnek át, az egyúttal végbelet is kap, csakmert a végbél a vastagbél végső szakasza, és nem két különálló dolog. Esetleg van olyan hogy a végbelet vágják ki, és cserélik ki, mert hogy nekem a végbelem teljes egésze rendellenesen működik. Nem stabilan van a helyén, oda vissza mozog, teljesen lent van a nyílásnál, anus csatorna nincs is. A székletet alig érzem mikor belemegy, az is csak épp hogy valami átpréselődik bele, mikor már nem fér több a vastagbélbe. Szóval nem tudok vele üríteni, csak azért van hogy ki meg visszajárjon, és sokszor akad hogy megszivja magát levegővel, kijön és mint egy vákum, szipkázik. Ezért is tettem fel a végbéllel kapcsolatos kérdésem is. Mellékelnék egy képet is hogy van e valami rendellenes a székletemben ?

        Dr. Papp Géza válasza a vastagbél témában

        Kedves Kérdező, először a vastagbél colonoscopia vizsgálatát kell elvégezni. Utána pedig emésztési tesztek következnek. Keresse fel a területi gastroenterológiai szakrendelést panaszaival. Üdvözlettel Papp Géza


        Dr. Papp Géza
        Sebész

        Dr. Papp Géza
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2018. január 15., 15:47; Megválaszolva: 2018. január 16., 16:03

      • Kérdések és válaszok a témakörben: