Hasplasztika után

Tisztelt Webbeteg! 6 héttel ezelőtt volt hasplasztika+köldöksérv műtétem /53kg fogyás/. A harmadik héttől folyamatosan savó képződik a pocakomba amit már 2 alkalommal le is pungált az orvos. Alkalmanként kb 2 dl, de mindig maradt benne annyi, hogy enyhe hullámzó mozgása van. Kérdéseim, hogy ez mitől lehet, meddig lehet rá számítani és, hogy nem ártalmas-e ez a sok savó termelődés. 6. hét elejétől a haskötőt leváltottam has szorítós bugyira, ami szinte jobban szorít. Köszönöm válaszukat: Jenny

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Boros Miklós válasza hasplasztika témában

Tisztelt Kérdező!

A hasfalplasztika után a seroma képződése nem ritka. A hasfalat jelentősen fel kellett szabadítani és a visszatapadás idő. Az időnként végzett punkciók során a folyadék eltávolításra kerül így a lágyrészek visszatapadnak. További türelem kell és a szorító alsónemű viselése. A konkrét időről nem lehet nyilatkozni ennyi információ alapján.

Kérdés: 2012. május 05., 11:28; Megválaszolva: 2012. május 07., 23:42
Kérdések és válaszok: Műtétek, sebészet
Rekeszsérv
Gerinc műtéten átesett
Haematoma kezelése
Ufn szegezés
Pilonidal Sinus