Javasolt hasplasztika!

Tiztelt Doktornő! 2015 elején Emlő rosszindulatú daganatot diagnosztizáltak nálam. Márciusban megműtöttek. Drasztikus kemóterápiára volt szükség, a daganat típusa és a sejtek gyors szaporodása miatt. Már túl vagyok 8 kemoterápián..és elkezdték a sugárkezelésemet is. Sajnos ez 14 kezelés után félbeszakadt egy újjabb műtét miatt... a hónom alatt újra kellett műteni...11 sugárkezelés még most fog következni. 1991-ben és 1995-ben 2 gyermekem született császármetszéssel... a császármetszés oka a velemszületett kétoldalú csípőficam, és a gyerekek nagy súlya volt.Sajnos hasam elég csúnya így mivel elég nagy és középen elválassza a függőleges vágásból adódó heg. Most a kezelések után hasam még talán csúnyábbnak látom..és úgy vettem észre a kemoterápia eléggé puffasztott.Bár a kezelések során a testsúlym nem változott. Hallottam van lehetőség bizonyos esetkben TB támogatott plasztikai műtétre.. Kérdezném: az ön véleménye szerint ennyi műtét, kezelés után indokolt eset lehet e, egy ilyen beavatkozásra...mivel anyagi helyzetem /táppénzen vagyok lassan 1 éve/nem tenné lehetővé...viszont esztétikailag, lelkileg szükségem lenne rá. Na és ilyen betegség, és ilyen kezelések után ha lenne is rá mód, ön mennyire ajánlana ilyen beavatkozást. Válaszát nagyon várom, és előre is köszönöm. Üdvözlettel: Júlia

Dr. Tóth Judit válasza hasplasztika témában

Kedves Júlia!

Megértem, hogy zavarja a hasa és természetesen szóba jöhet a plasztikai műtét...de! ......később. Sokkal később.

A műtét, bármi miatt történik igénybe veszi a szervezet ellenálló képességét. Eltereli a figyelmet a lényegi dolgokról, mint pl. a daganat elleni védekezésről.

Semmiképpen nem ajánlom.

Dr. Tóth Judit
Dr. Tóth Judit Onkológus, belgyógyász, aneszteziológus
Kérdés: 2016. január 07., 02:22; Megválaszolva: 2016. január 09., 21:44
Kérdések és válaszok: Daganatos megbetegedések
Szövettan értelmezése
Műthető, mi várható?
Tüdőgóc méret növekedés
Seroma fél évvel a műtét után
Van okom aggodalomra?