Altatás vagy epidurális érzéstelenítés

Tisztelt Doktor úr/nő. Az lenne a kerdésem hogy a barátomnak sarokcsonr tőrése van, most jelenleg itthon van hogy lemennyen a duzzadás és pénteken megfogják operálni. Az altatóorvos megkérdezte hogy altassák-e vagy epidurálisan érzéstelenítsék-e. Péntekig még ellehet dönteni, de sajnos azon kivül hogy mind a két módszer veszélyes lehet többet nem igazán tudok, és az altatóorvos azt modnta mind1..ugyhogy soka tnem segített. Ön melyik módszert ajánlaná? Nem volt előzőleges operációja soha, nincs belsőszervi baja, nem allergiás semmire. 8 évig dohanyzott de egy éve már keveset, jelenleg 2 hete nem dohanyzik, 81 kg 178 cm. Válaszát előre is köszönöm. Tisztelettel Werner Ágota

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Boros Miklós válasza a altatás témában

Tisztelt Kérdező! A spinális érzéstelenítés kisebb veszélyekkel jár, azonban ennek is vannak veszélyei és szövődményei. Az altatás nagyobb megterhelés a szervezet számára.

Kérdés: 2012. március 21., 10:53; Megválaszolva: 2012. március 23., 14:09
Kérdések és válaszok: Műtétek, sebészet
Haematoma kezelése
Ufn szegezés
Pilonidal Sinus
Kitől kaphatok segítséget?
Szteroidos kúp