Altatás vagy epidurális érzéstelenítés

Tisztelt Doktor úr/nő. Az lenne a kerdésem, hogy a barátomnak sarokcsonr tőrése van, most jelenleg itthon van, hogy lemennyen a duzzadás és pénteken megfogják operálni. Az altatóorvos megkérdezte, hogy altassák-e vagy epidurálisan érzéstelenítsék-e. Péntekig még ellehet dönteni, de sajnos azon kivül, hogy mind a két módszer veszélyes lehet többet nem igazán tudok, és az altatóorvos azt modnta mind1..ugyhogy soka tnem segített. Ön melyik módszert ajánlaná? Nem volt előzőleges operációja soha, nincs belsőszervi baja, nem allergiás semmire. 8 évig dohanyzott, de egy éve már keveset, jelenleg 2 hete nem dohanyzik, 81 kg 178 cm. Válaszát előre is köszönöm. Tisztelettel Werner Ágota

WEBBeteg Szakértő válasza altatás témában

Tisztelt Kérdező! A spinális érzéstelenítés kisebb veszélyekkel jár, azonban ennek is vannak veszélyei és szövődményei. Az altatás nagyobb megterhelés a szervezet számára.

Megválaszolva: 2012. március 23.

Kérdések és válaszok: Műtétek, sebészet

Veszélyes-e a magzatra?
Tisztelt Dr. ùr. Aug 29én volt egy spontán vetélésem 6 hetesen. A dr-nö azt mondT elsö menstruáció jelentkezése után próbálhatjuk ujra. Szépt. 27én volt az...
Altatás
Tisztelt doktornő! Kérdésem az lenne, hogy mit lehet tenni akkor ha altatás közben valakinek nagyon felmegy a vér oxigén szintje. Ilyen esetben mindenképpen...
Zavartság
Tisztelt doktornő/úr! A következő lenne a problémám: Édesanyám /85 éves/ combnyaktöréssel került kórházba. Megműtötték, hazaadták, járókerettel tud járni....
Altatás
Megszeretném kérdezni, hogy a dohányzás befolyásolja-e az altatást? Mer a napokban lesz a mütéttem és tudom nem kéne, de dohányzok lesz belőle komolyabb...
Saját ágyba szoktatás
Kisfiam 10 hónapos koráig 45-50 percenként felébredt, majd egy kevés anyatej elfogyasztása után visszaaludt. Gondolom, hogy hozzászokott, hogy mindig kis...
Tényleg altatnak-e
nemsokára egy egészségügyi küretre kell befeküdnöm, mert a méhem tele van miómákkal, amik növekednek, és állandó bevérzésem ill. szabálytalan összevissza...