Helicobacter pylori

Két éve kiirthatatlan belőlem ez a baktérium, évek óta sok a savam, a nyelőcsövem sejtjei már elkezdtek átalakulni /Barrett szindróma/. Járok gasztroenteorológushoz, szedem a Nexiumt, kerülöm a savas dolgokat, de semmi javulás. Kezdek félni most már. Szeretnék elmenni egy olyan helyre, ahol ji tudnak ebből kezelni

Dr. Plósz János válasza Helicobacter pylori témában

Ha többszöri eradicátios próbálkozás is sikertelen volt, akkor érdemes tenyésztéssel kombinált mintavételt végeztetni (ez általában nagy egyetemi centrumokban elérhető) . A tenyésztés általában antibiotikum-rezisztencia vizsgálattal jár, ez alapján célzott antibiotikus kezelés kezdhető.

Kérdés: 2011. október 06., 17:28 ;Megválaszolva: 2011. október 08., 13:48
Kérdések és válaszok: Reflux és gyomorfekély
Mélyaltatásban is végeznek...
Tisztelt Doktornő! Hallottam róla, hogy bódítáősban is végezenke gyomortükrözést. A kérdésem az lenne, hogy intubálásban altatásban is...
heliko baktérium,
tisztelt dr úr/nő.gyomor fájdalom miatt tükrözésen vettem részt és szövettent is vettek ami kimutatta a helikó baktérián gócokban kis...
Helicobakter és reflux
Üdvözletem! Tisztelt Dr. Úr/ DR.Nő 3 éve refluxra szedek gyógyszert Rabemann 20 mg. 1 hónapja volt gyomortükrözésem, mert panaszaim állandóak:...
Reflux és egyéb panaszok
Már fiatal koromban sok volt a savam, de megtanultam ezzel együttélni. Azonban ahogy multak az évek vérnyomáscsökkentőt irt fel a háziorvosom, mivel...
Helico
T.Doktornő/úr! A háziorvos egy teszttel megállapította, hogy Helico baktérium ellenszer van a véremben. Klacidot (2*1, 500mg) és Amoxicillin-B-t...